Redactia.ro
Home » Știri » Nămeții au acoperit România! Utilajele nu mai fac față la zăpada de 2 metri. VIDEO

Nămeții au acoperit România! Utilajele nu mai fac față la zăpada de 2 metri. VIDEO

GALERIE FOTO (2) Nămeții au acoperit România! Utilajele nu mai fac față la zăpada de 2 metri. VIDEO

Vremea din ultimele zile le-a dat bătăi de cap autorităților. În zonele montane utilajele de zăpadă nu mai fac față la zăpada de 2 metri. 

Nămeții au acoperit România

Chiar dacă în anumite zone din țară temperaturile au crescut, la Rânca lucrurile nu stau atât de bine. Autoritățile au declarat că drumul național 67 C este înzăpezit la această oră, iar mașinile sunt trase pe dreapta.

De asemenea, oficialitățile au anunțat o situație delicată la ieșirea de pe celebra șosea Transalpina, în dreptul stațiunii Rânca. Din cauza ninsorii, aici s-a depus, pe alocuri, un strat intens de zăpadă, ajungând până la 2 metri.

Nămeții au acoperit România! Utilajele nu mai fac față la zăpada de 2 metri. VIDEO

Potrivit acestora s-a intervenit în zonă, prin Secţia Drumuri Naţionale din Târgu Jiu pentru a se curăța zona. Aceeași reprezentanți ai SDN spun că un număr important de mașini au fost acoperite de zăpadă, dar erau parcate. Informațiil despre situația în cauză, oficialii de CNAIR au anunțat despre situație pe contul instituției de Facebook.

”Îndepărtare de pe partea carosabilă a zăpezii viscolite noaptea trecută pe DN 67C, stațiunea Rânca, ieșirea spre Transalpina. Autoturismele care au fost acoperite de zăpadă erau parcate pe marginea drumului. Acestea se  aflau într-o parcare ce aparține proprietarilor de cabane din zonă.

Menționăm faptul că drumul de acces spre stațiune nu a fost afectat de viscol, circulația se desfășoară în condiții de carosabil curat și umed, izolat zăpadă 1-2 cm. Echipele de acționează permanent pe toate sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi pentru asigurarea condițiilor de circulație în #siguranță.”, spune CNAIR pe Facebook.

Rânca nu este singura zonă prinsă sub zăpezi

CNAIR a anunțat și pe site-ul oficial redeschiderea unor drumuri naționale, aflate într-o asemenea situație. Este vorba de drumuri naționale din Județul Botoșani, respectiv DN 29, DN 29A și DN 24C.

”Duminică dimineața, 14.02.2021, traficul rutier s-a reluat pentru toate categoriile de autovehicule pe ultimele sectoare de drum national restricționate din cauza viscolului puternic din județul Botoșani, DN 29, DN 29A. și DN 24C. La această oră nu mai există sectoaare de drumuri naționale sau autostrăzi închise sau cu circulația restrucționată din cauza condițiilor meteorologice.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță”, scrie CNAIR.transalpina inzepezita

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: