Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ne-am crezut latini toată viaţa, dar cercetătorii ne dau vestea uluitoare! Care este, de fapt, originea poporului român

Ne-am crezut latini toată viaţa, dar cercetătorii ne dau vestea uluitoare! Care este, de fapt, originea poporului român

Apă vie și tuneluri secrete! Află care sunt enigmele din Munții Bucegi

Cercetătorii au efectuat mai multe teste şi au aflat, susţin ei, adevărul despre originea poporului român. Au efectuat cercetări privind ADN-ul oamenilor din România, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, Albania și Grecia.

Specialiştii au descoperit asemănări izbitoare despre structura genetică a populațiilor din Balcani.

Românii sunt, de fapt, slavi

Studiul, realizat în colaborare de oameni de știință din Serbia, Spania și SUA, aruncă o lumină clară asupra prevalenței genelor slave în regiune.

Se pare că bulgarii, românii și croații prezintă cea mai mare concentrație de gene slave, variind între 50% și 60%. Iar grecii au cea mai scăzută prezență a moștenirii genetice slave, cu procente cuprinse între 4% și 20%.

Cum au fost efectuate testele?

Cum au ajuns oamenii de ştiinţă la această concluzie? Au analizat istoria genetică a Balcanilor de-a lungul diferitelor perioade istorice, pornind de la o analiză extinsă a ADN-ului antic provenit din peste 140 de schelete datând din secolele I-X.

Acest ADN antic a fost juxtapus cu datele genetice de la populațiile contemporane din țările studiate. O revelație importantă evidențiată de studiu subliniază un aflux substanțial de migranți slavi în timpul secolelor al VI-lea și al VII-lea, care a lăsat o amprentă genetică profundă și de durată asupra populației balcanice.

Această descoperire ar putea schimba şi explica multe în Balcani. Nu doar că elucidează prevalența moștenirii genetice slave, dar oferă și perspective asupra structurii genetice complicate și a migrațiilor istorice, care au modelat diversele populații din Balcani.

Conform specialiștilor, inclusiv a lui Keith Hitchins autor al unei interesante ”Istorii a Românilor„, poporul român s-a format de ambele maluri ale Dunării, în condiții diferite, ajungând la un relativ consens cultural și etnic prin migrații de o parte și de alta a Carpaților, dar și prin aporturi romanice de la sud de Dunăre, dar și prin aportul slavilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: