Redactia.ro
Home » Știri » „Ne-ați luat totul, măcar lăsați-ne viața!”, strigă disperat o bătrână din Ucraina

„Ne-ați luat totul, măcar lăsați-ne viața!”, strigă disperat o bătrână din Ucraina

Adăposturile subterane din Mariupol sunt pline de civili care au fugit din calea războiului. Sub uzina de oțel Azovstal din Mariupol, care a fost bombardată de ruși, se ascund o mie de persoane. Luptele de stradă din urma săptămână i-a determinat să fugă. Cei mai mulți dintre aceștia ar fi femei cu copii și persoane în vârstă.

„Încercăm să nu fim speriați. Când trag, aici, la noi, se cutremură totul”, a povestit un băiețel.

O altă fată spune ca a venit acolo cu mama ei.

Copil adăpostit în buncăr: Înainte stăteam în alt buncăr, dar acolo pe 2 martie a căzut un proiectil

„Înainte stăteam în alt buncăr, dar acolo pe 2 martie a căzut un proiectil”, a povestit ea. Fata a mai spus că își dorește să știe că bunica și sora ei „sunt bine, că sunt vii”.

Mai mulți copii au spus că au jucării cu care să se joace.

Ne aduc multe jucării aici. Și cu telefoanele”.

Atunci când au fost întrebați dacă își doresc să iasă la suprafață, copiii au răspuns în cor „Da, da! Ne dorim mult!”

Anton Gerashchenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, care a stat de vorbă cu copiii ascunși în buncărele de la Azovstal, a stat de vorbă cu copiii:

„Ce veți face când veți ieși afară?”, i-a întrebat acesta.

„Am scris aici o listă cu mâncare”, i-a răspuns repede o fetiță.

„De curând a fost ziua mea și mami și tati mi-au promis, când vom ieși, că îmi vor cumpăra un cadou frumos,” adaugă un băiat.

Un comandant avertizează pe Telegram că rușii trag intenționat asupra uzinei Azovstal

Un comandant al regimului Azov a semnalat printr-o postare pe Telegram că rușii trag cu bună știință asupra uzinei Azovstal, unde se adăpostesc „oameni de toate vârstele, femei, copii și familii ale apărătorilor din Mariupol”.

Denis Prokopenko: Sunt comandantul regimentului Azov, Denis Prokopenko. Fac apel la liderii lumii. Chiar acum, la Mariupol, la fabrica de oțel „Azovstal” se adăpostesc sute de civili. Sunt oameni de toate vârstele, femei, copii, familiile apărătorilor Mariupolului. Se adăpostesc în subsoluri și buncăre de „pacea rusească”. Singurul adăpost pe care l-au găsit este lângă soldații ucraineni care încă apără orașul de invadatorii ruși. Forțele ruse de ocupație și împuterniciții lor din republicile separatiste știu asta, știu despre civili și cu toate acestea continuă să tragă asupra fabricii. Ei folosesc bombe aruncate din avion, rachete, bombe de distrugere a buncărelor, toate tipurile de artilerie, atât terestre, cât și navale, pentru atacuri fără discriminare.

Teatrul orașului, maternitatea, școlile, grădinițele, spitalele, casele au fost distruse de cei care acum spun că le oferă civililor posibilitatea evacuare și siguranță.

„Ne-ați luat totul, măcar lăsați-ne viața!”, este strigătul disperat al unei bătrâne din Ucraina

„Ne-ați luat totul, măcar lăsați-ne viața! Lăsați-ne să trăim încă puțin! Noi suntem bătrâni, dar copiii noștri, am dori ca ei să crească„, este apelul unei femei în vârstă.

„Vreau ca toți cei care văd acest video să ne ajute să ajungem pe un coridor umanitar, să ieșim de aici în siguranță, vii. Suntem toți oameni pașnici. Și toți cei care au provocat acest război, care ne-au adus războiul, îmi doresc din toată inima să afle de toată durerea pe care ne-au creat-o, copiii lor trebuie să afle totul”, a fost declarația unei tinere, cu un copil în brațe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: