Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru, despre posibilitatea ca elevii să renunțe la masca de protecție în timpul orelor de curs

Nelu Tătaru, despre posibilitatea ca elevii să renunțe la masca de protecție în timpul orelor de curs

Nelu Tătaru, despre masca de protectie in timpul orelor de curs

Ministrul Sănătății a vorbit luni despre măsurile luate de alte țări, în ceea ce privește începerea școlilor. Întrebat dacă există posibilitatea ca elevii să renunțe la masca de protecție în timpul orelor de curs, Nelu Tătaru a declarat că Guvernul României nu face experimente pe copii.

Nelu Tătaru, despre posibilitatea ca elevii să renunțe la masca de protecție în timpul orelor de curs

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit luni la Digi24, despre măsurile luate în alte țări, referitoare la începerea școlilor. Acesta a fost întrebat dacă există șansa să se schimbe regulile legate de masca de protecție în timpul cursurilor, și i s-a dat exemplul landului Baden-Württemberg din Germania, care le cere doar profesorilor să poarte măști de protecție și să permită cântatul în timpul orei de muzică.

„Nu. Noi nu am discutat de curaj, am discutat de precauţii. În condiţiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condiţiile încât să putem avea şi distanţare, în care putem să fim siguri că se respectă și regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există şi dezinfectantul, în care putem fi siguri că cineva urmăreşte aceste activităţi, ne gândim. Dar, în acest moment, nu suntem în situaţia să putem lăsa libertatea. Nu. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le menţinem: masca, distanţarea, dezinfectantul. Haideţi să păstrăm aceste reguli. Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii”, a spus Tătaru.

Totodată, ministrul sănătății a declarat că luna septembrie este o încercare, făcând referire la deschiderea școlilor și la alegerile ce urmează.Luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc, în măsura în care am avut mai multe măsuri de relaxare”, a afirmat acesta.

Începerea anului școlar 2020-2021

Nelu Tătaru a declarat că aceste măsuri depind de spațiile pe care le au la dispoziție aceste școli, dacă le permit elevilor o distanțare corespunzătoare și dacă sunt bine aerisite.

De asemenea, acesta a subliniat faptul că regulile impuse până acum au dovedit că sunt respectate, motiv pentru care au adus rezultate bune pentru a trece cu bine pandemia de coronavirus.

Reamintim că luni, 14 septembrie, trei milioane de copii din România au început anul școlar, care se va desfășura pe tot parcursul anului într-o manieră specială, din cauza epidemiei de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: