Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru, despre prelungirea stării de alertă. „E posibilă carantinarea unor anumite regiuni”

Nelu Tătaru, despre prelungirea stării de alertă. „E posibilă carantinarea unor anumite regiuni”

Stare de alerta

Ministrul Sănătății a vorbiy luni despre prelungirea stării de alertă și a declarat că în următoarele 14 zile, în România se vor înregistra între aproximativ 500 și 700 de noi cazuri de coronavirus.

Potrivit acestuia, evoluția epidemiologică nu necesită restaurarea stării de urgență.

Nelu Tătar, despre prelungirea stării de alertă. „E posibilă carantinarea unor anumite regiuni”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit luni seara pentru B1 TV despre prelungirea stării de alertă și despre posibilitatea reinstaurării stării de urgență.

Conform acestuia, nu se poate vorbi despre reinstaurarea stării de urgență, iar autoritățile se așteaptă ca în următoarele 14 zile, numărul de cazuri va ajunge la 500 sau 700 .

În ceea ce privește prelungirea stării de alertă, Nelu Tătaru a precizat că după 15 iulie va fi aproape iminentă.

„Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”

Instalarea carantinei la nivel local

Ministrul Sănătății a mai spus că este posibilă instalarea carantinei pe plan local, dar izolarea cauzurilor noi sau a focarelor este mult mai importantă.

Din nou, Tătaru le-a cerut românilor să fie mai responsabili și să respecte regulile de distanțare socială și să poarte măștile de protecție.

„Este o regulă foarte simplă. În momentul în care nu acceptăm, mergem și facem acele distracții la mare, fără a păstra vreo regulă de distanțare, fără portul vreunei măști, e normal că toți cei care se întorc de acolo în teritoriu să constituie…”, a explicat oficialul din Guvern.

Luni, s-au înregistrat 413 noi cazuri de coronavirus, un număr mai mic față de zilele precedente.