Redactia.ro
Home » Monden » Nepoata lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluiri inedite despre moartea lui Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului: „S-a spânzurat în costum alb, cu papion”

Nepoata lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluiri inedite despre moartea lui Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului: „S-a spânzurat în costum alb, cu papion”

GALERIE FOTO (3) Nepoata lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluiri inedite despre moartea lui Marin Ceaușescu

Nepoata lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluiri inedite despre moartea lui Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului. Nepoata fostului președinte al României a povestit ce conține scrisoarea pe care tatăl său, Marin Ceaușescu a lăsat-o înainte să se sinucidă, pe 28 decembrie 1989, la Viena.

Nepoata lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluiri inedite despre moartea lui Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului: „S-a spânzurat în costum alb, cu papion”

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost uciși pe 25 decembrie 1989, iar fratele dictatorului, Marin Ceaușescu și-a pus capăt zilelor pe 28 decembrie, la Viena. Fratele mai mare al lui Nicolae Ceaușescu a fost găsit spânzurat în subsolul Reprezentanței Economice a României la Viena. După 32 de ani de la moartea familiei Ceaușescu, Mihaela, nepoata dictatorului a povestit ce conține scrisoarea pe care tatăl ei a lăsat-o înainte de a se sinucide. Scrisoarea testament a avut 14 pagini care conține o profeție tulburătoare cu privire la viitorul României.

Singurul regret pe care Mihaela Ceaușescu îl are este acela că autoritățile i-au ridicat toate scrisorile pe care le avea de la tatăl său, atunci când au avut loc perchezițiile la ea acasă. „Singurul lucru pe care il regret foarte mult este ca, atunci cand mi s-a facut mie perchezitie acasa, pe 12 ianuarie, ne-au fost ridicate toate scrisorile pe care le-am avut de la tata pentru expertiza grafologica. Nu multe, trei am avut, si nu mi s-au mai inapoiat niciodata. Iar mama a predat, saraca, toate fotografiile de familie, care nici astea nu au mai ajuns niciodata la noi. Deci eu, toate fotografiile pe care le am, sunt din ce aveam eu, iar eu nu aveam foarte multe poze cu ei. Poze cu familia, in general, a avut mama, iar ea, pana a inchis ochii, a plans dupa ele„, a spus Mihaela Ceaușescu.

Despre scrisorile de la tatăl său, Mihaela a povestit în cartea sa, pe care a publicat-o, „Nu regret, nu ma jelesc, nu strig”. Tata s-a spanzurat in costum alb, cu papion, barbierit, ne-au povestit ca pantofii i-au gasit langa scaunel. Deci s-a spanzurat intr-un fel, a vrut sa iasa frumos din scena.Si spune aici… Deci este 27 decembrie 1989, ora 11 seara. Ora decesului, din ce ne-au zis medicii austrieci, care probabil au apreciat foarte bine, este undeva intre 2 si 3 noaptea, dar l-au gasit abia dimineata. Si zice asa:„Pentru ca nu am reusit in cele doua incercari anterioare ale mele sa plec din viata, am avut timp sa mai reflectez la ce s-a intamplat. Nu am fost de acord cu brutalitatea masurilor dure, pentru ca nu au niciun rost. Ce ironie a soartei, ce destin mizerabil”, a spus nepoata lui Ceausescu.

Ce a scris Marin Ceaușescu în scrisoarea de adio

Fiica sa a mai povestit că tatăl a decis să-și pună capăt zilelor pentru că știa că va fi ucis, așa cum au fost omorâți Nicoale și Elena Ceaușescu. Conform acestea, Marin Ceaușescu le-a transmis un mesaj celor care au fost lângă el când era o persoană importantă, dar l-au părăsit când situația s-a agravat.

„Cand eram cineva si va puteam ajuta, toti ati stat in jurul meu. Cand s-au schimbat lucrurile, toti m-ati parasit. De aceea am luat aceasta hotarare, din disperare. O, lume, ce mica esti, in imensitatea ta! E tarziu si moartea ma asteapta. Nu vreau sa-i creez dificultati. Daca am chemat-o, trebuie sa ma tin de cuvant. Vino somn sau vino moarte, pentru mine e totuna. Sa mori bogat sau sa mori sarac e la fel. Si rand pe rand ne ducem toti in acelasi fel. Pe toti pe care v-am ajutat, va rog sa faceti ceva pentru mine si sa-mi ajutati familia, daca se mai poate ajuta. Este rugaminte unui muribund si nu uitati ca despre morti trebuie sa vorbim numai de bine. Si nu uitati ca v-am iubit si am tinut la voi.Cei care ramaneti dupa mine, va doresc noroc. Adio!”, a scris Marin Ceaușescu în scrisoarea sa de adio.

Mihaela nu mai vorbise cu tatăl său vreme de opt ani, iar acest lucru l-a regretat foarte mult. „Noi nu mai vorbisem de opt ani, si asta este unul dintre marile regrete ale vietii mele, dintr-o incapatanare a mea. El nu a fost de acord cu casatoria mea cu Petre Moraru, eu nu am facut un pas, el nu mi-a intins o mana, si am avut o ultima convorbire la telefon, nu ne-am mai vazut.„, a mai spus Mihaela Ceausescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: