Redactia.ro
Home » Știri » Care a fost ultima dorință a lui Nicolae Ceaușescu înainte să moară. Ofițerul care l-a executat a făcut dezvăluiri șocante: „Sunt încă nervos atunci când vorbesc depre asta”

Care a fost ultima dorință a lui Nicolae Ceaușescu înainte să moară. Ofițerul care l-a executat a făcut dezvăluiri șocante: „Sunt încă nervos atunci când vorbesc depre asta”

GALERIE FOTO (2) Care a fost ultima dorință a lui Nicolae Ceaușescu înainte să moară.

Care a fost ultima dorință a lui Nicolae Ceaușescu înainte să moară. Soții Ceaușescu au fost executați în seara de Crăciun, în 1989. Parașutistul Ionel Boeru a făcut declarații cutremurătoare despre moartea lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu.

Care a fost ultima dorință a lui Nicolae Ceaușescu înainte să moară. Ofițerul care l-a executat a făcut dezvăluiri șocante: „Sunt încă nervos atunci când vorbesc depre asta”

Care a fost ultima dorință a lui Nicolae Ceaușescu înainte să moară. Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați pe 25 decembrie, în 1989. Parașutistul Ionel Boeru s-a oferit voluntar pentru o misiune despre care nu știa nimic, care avea loc chiar în ziua de Crăciun. Acesta a aflat ulteror că trebuie să execute doi oameni neînarmați. Chiar și după 32 de ani, Ionel Boeru vorbește cu greu despre acel moment. Parașutistul a povestit că nu a mai putut da înapoi după ce a aflat despre cine este vorba.

Boeru știa că gloanțele lui i-au ucis pe soții Ceaușescu, pentru că, atunci când a tras, unul dintre cei trei militari din pluton nu s-a putut mișca câteva secunde, iar al doilea nu și-a pus arma la foc automat și a tras doar câteva gloanțe la rând. „Sunt încă nervos atunci când vorbesc despre asta. Am curmat două vieţi. Este mare lucru. În război este ok, dar când omori oameni neînarmaţi este mai dificil. Nu-i doresc nimănui aşa ceva”, a declarat Ionel Boeru pentru The Guardian.

Ionel Boeru

Ionel Boeru a declarat că singura dorință a soților Ceaușescu a fost să moară împreună. Cel care i-a dat ordinul să-i ucidă a fost generalul Stănculescuu. Acestuia i s-a spus că dacă cei doi dictatori vor încerca să fugă, avea ordin să tragă pentru a ucide. ”La Târgoviște am aterizat în dispozitivul de luptă al bateriei de artilerie care se afla acolo. Am fost adunați toţi şi înainte de a ni se da misiunile am fost anunţaţi că suntem acolo pentru a asigura siguranţa procesului soților Ceaușescu.

Procesul a fost o formă de a justifica execuția de după. Tot acolo ni s-a spus cum se va face execuția: se va trage de la șold, un încărcător plin foc automat. Ultimul ordin pe care l-am primit este că voi asista la proces şi voi asigura siguranţa în încăpere. În caz că se va încerca eliberarea acestora sau altceva de genul să-i execut, să îi împușc, indiferent de victime colaterale”, a povestit colonelul în rezervă Ionel Boeru la Antena 3.

La scurt timp după ce și-au dus misiunea la capăt, militarii au început să aibă probleme. Boeru a spus că a început să fie invidiat, mai ales după ce a fost avansat de la gradul de căpitan la gradul de locotentent colonel. Am avut probleme cu familia, cu soţia care la sfârșit s-a terminat cu divorţ. I-a fost frică să nu cumva copiii să pățească ceva şi avea dreptate. S-a intrat la mine în casă unde locuiam. Copiii mergeau la grădiniță. Probleme au avut şi ceilalți. Au avut căderi psihice, dar şi-au revenit. După stresul post traumatic pe care îl ai la această misiune. Unul a făcut hepatită tip C. Tot cu generalul Stănculescu am rezolvat-o. A dat telefon şi i-am trimis medicamente la Sibiu şi acum este bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Generalul Stănculescu şi ministrul Apărării au avut grijă de noi, în modul bun al cuvântului”, a mai povestit Ionel Boeru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: