Redactia.ro
Home » Știri » Povestea de dragoste dintre Nicolae și Elena Ceaușescu. Care au fost ultimele cuvinte rostite de Tovarășa

Povestea de dragoste dintre Nicolae și Elena Ceaușescu. Care au fost ultimele cuvinte rostite de Tovarășa

GALERIE FOTO (5) Povestea de dragoste dintre Nicolae și Elena Ceaușescu.

Povestea de dragoste dintre Nicolae și Elena Ceaușescu . S-au căsătorit în 1947, iar în 1989 mureau împreună. Nicolae și Elena Ceaușescu au fost de neclintit în fața poporului român, luând impreună cele mai dure decizii. Care este povestea de dragoste dintre cei doi?

Povestea de dragoste dintre Nicolae și Elena Ceaușescu. Care au fost ultimele cuvinte rostite de Tovarășa

Povestea de dragoste dintre Nicolae și Elena Ceaușescu. În jurul cuplului prezidențial s-au construit numeroase mituri mai mult sau mai puțin reale. Nicolae și Elena Ceaușescu s-au cunoscut în 1983, la scurt timp după ce el a fost eliberat din închisoare. Cei doi s-au căsătorit pe 23 decembrie 1947, în perioada când Elena era însărcinatp cu primul lor copil. Se spune că dictatorul a ales-o pe aceasta de soție pentru că era de o femeie muncitoare, cochetă și de origine sănătoasă.

Nicolae și Elena Ceaușescu luau împreună orice decizie importantă pentru popor, ea fiind extrem de implicată în munca soțului său. Tovareșei i se spunea în popor Lenuța lui Briceag, acesta fiind numele real, dar și-ar fi schimbat numele după căsătorie. Cei doi erau dependenți unul de altul, iar de-a lungul vieții lor, au încercat să-și protejeze căsnicia. Lenuța Petrescu nu făcea parte dintr-o familia săracă, dar a preferat să lase deoparte viața banală. Elena a trecut patru clase și cu ele avea să rămână până la momentul execuției din 1989. „Elena Ceaușescu (Petrescu) mam născut în comuna Petrești, Dâmbovița, în anul 1919 la 7 ianuarie. Părinți se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere 4 hectare de pământ și casă de locuit, în tre ani 1926 – 1930 am făcut școala primară unde mam născut. În anul 1936 am venit la București, am intrat ca ucenică la fabrica Lantex. în urma unei acțiuni am fost concediată…”, se descria ea în autobiografia din 1949.

Se spune că s-a cunoscut cu Nicolae Ceaușescu în timpul unei petreceri organizată la București. Pe atunci, el era un tânăr activist, aranjând ca Elena să câștige titlul de Regina Muncii. Fostul dictator și soția lui au murit împreună. Pe 25 decembrie 1989 au fost condamnați la moarte și executați, iar înainte de a fi împușcată, Elena Ceaușescu ar fi spus  „Am luptat împreună, murim împreună”.

Elena Ceaușescu a fost arestată

În 1941, Elena Ceaușescu a fost arestată în urma denunțului făcut de Mitrea. Niciodată nu a recunoscut acest lucru. În 1941 a muncit pe linie de Ajutorul Roșu până în 1944, iar după 23 august a lucrat pe linie de UTC, după care la Județeana PCR Ilfov în Secția de Cadre și Educație Politică.

Șefa personalului de reședință de la Snagov a familiei Ceaușescu timp de aproape trei decenii, Suzana Andreias, a povestit cum se comportau cei doi soți. „Erau foarte apropiaţi, se ţineau de mână. Ceauşescu nu ieşea din cuvântul ei, dar şi tovarăşa se interesa mult de el, dacă a mâncat, dacă are tot ce-i trebuie, dacă e mulţumit. Luau masa în curte şi se simţeau bine împreună. Lui îi plăcea mult muzica Ioanei Radu şi a Miei Braia şi, după ce mâncau, el cânta, jucau table şi ea îl mai fura. Zicea tovarăşul: «Iar m-ai furat, nu mai joc.» «Hai, Nicule, că nu te mai fur…» Şi uite-aşa se distrau ei în familie” .

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: