Redactia.ro
Home » Știri » Deciziile monstruoase luate de Elena și Nicolae Ceaușescu în timpul Revoluției din 1989

Deciziile monstruoase luate de Elena și Nicolae Ceaușescu în timpul Revoluției din 1989

GALERIE FOTO (4) Elena si Nicolae Ceausescu

Generalul Mihai Chițac a povestit ce decizii au luat Elena și Nicolae Ceaușescu în timpul evenimentelor de la Timișoara, din 1989.

Conform acestuia, cuplul ar fi recurs la atrocități pentru a scăpa de protestatari.

Deciziile monstruoase luate de Elena și Nicolae Ceaușescu în timpul Revoluției din 1989

În timpul răscoalei de la Timișoara, din 20 decembrie 1989, Nicolae și Elena Ceaușescu își doreau cu orice preț să elimine orice amenințare.

Potrivit generalului Mihai Chițac, dictatorii și-au arătat latura neagră, ordonând tuturor ofițerilor să deschidă focul și să treacă cu tancurile peste oamenii care protestau.

Mihai Chițac și-a adus aminte un moment cu adevărat brutal. Elena Ceaușescu i-a ordonat unui ofițer să treacă cu tancul peste o femeie însărcinată.

Nicolae Ceaușescu a ordonat trupelor să tragă asupra protestatarilor la începutul revoltei din România, iar soția lui le-a spus soldaților care nu doreau să împuște o femeie însărcinată să o doboare cu un tanc”, a declarat acesta.

Ministrul de Interne, Mihai Chițac a fost comandantul militar al Garnizoanei București și unul dintre generalii care a sprijinit civilii în protestul pentru înlăturarea lui Nicolae Ceaușescu.

Elena Ceaușescu a ordonat uciderea unei femei însărcinate

Cu lacrimi în ochi, Mihai Chițac povestea cum soția dictatorului comunist, Elena Ceaușescu le-ar ordonat cu sânge rece ofițerilor să treacă cu tancul peste o femeie însărcinată.

Pe 9 ianuarie 1990, Associated Press relata povestea generalui Chițac, care arăta brutalitatea cu care Elena Ceaușescu acționa.

Au telefonat-o pe soția despotului că nu pot trage pentru că erau femei și copii, a spus el. La telefon i s-a spus că o femeie însărcinată le-a spus soldaților: „Împușcați-mă și veți ucide doi oameni”. Soția tiranului a spus:Dacă nu puteți trage, mergeți cu tancuri împotriva lor”, a povestit acesta.

Totodată, acesta a menționat că fiul cel mic al soților Ceaușescu, Nicu, fost secretar de partid la Sibiu le-a ordonat militarilor și polițiștilor să tragă asupra românilor.

Cum își teroriza Elena Ceaușescu fiica

Elena Ceaușescu se comporta ca un tiran și cu proprii săi copii, iar cel mai mult vizată de comportamentul acesteia, era Zoie, fiica dictatorilor.

Soția lui Nicolae Ceaușescu încerca să se implice foarte mult în viața fiicei sale, mai ales când venea vorba despre partenerii acesteia.

Conform unor surse, Zoia era o fată inteligentă și conștiincioasă, spre deosebire de mama ei. Se pare că Elena s-a gândit să-l ucidă pe unul din pretendenții fiicei sale, acest episod fiind relatat de fostul șef al spionilor.

Pur şi simplu nu mai vreau să mai aud de ticălosul ăsta nici măcar o zi în plus. L-aş putea omorî ca pe un vierme. Un accident de maşina sau cam aşa ceva. Dar fiică-mea cu minte de găina ar putea face din asta o mare dramă, scria Pacepa, în volumul „Orizonturi Roşii”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: