Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce obișnuiau să facă bărbații când Elena își făcea apariția la plajă ? Imagini rare din vacanțele soților Ceaușescu

Ce obișnuiau să facă bărbații când Elena își făcea apariția la plajă ? Imagini rare din vacanțele soților Ceaușescu

GALERIE FOTO (4) Elena Ceausescu costum de baie

Elena Ceaușescu făcea furori pe litoral în rândul bărbaților! Cuplul de dictatori adorau Neptunul și așteptau cu nerăbdare vara pentru a se întoarce la mare. Stațiunea unde obișnuiau să meargă Elena și Ceaușescu a fost concepută prin anul 1996 ca o reședință de vară a cuplului, dar și ca destinație de concediu a birocrației comuniste. În acea perioadă s-au construit acolo mai multe vile pentru demnitari ți case de odihnă pentru activiștii de partid sau pentru scriitori sau oameni de cultură, la ordinul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Cum se afișau soții Ceaușescu la plajă

Așadar, Elena și Nicolae Ceaușescu aveau parte în cele 3 luni pe care le petreceau la Neptun de condiții de lux. Astfel, vacanța celor doi care ținea din iulie până în septembrie se transformase într-o tradiție. Mai mult, Ceaușescu își invita adesea și miniștrii împreună cu familiile pentru a le ține companie. Astfel, se creau două tabere, cea a bărbaților care jucau volei pe plajă și cea a femeilor care preferau să joace rummy sau cărți. Însă, atunci când Elena Ceaușescu ieșea din cameră, în costum de baie, toți demnitarii întorceau capul sau lăsau privirea în pământ. Se temeau, de la mare la mic, să nu fie observați de soțul ei, Nicolae Ceaușescu.

Soții Ceaușescu obișnuiau să meargă în fiecare vară pe litoralul românesc în stațiunea Neptun. Cuplul de dictatori aveau parte de un tratament special pe o plajă de lux, unde oamenii erau angajați să curețe nisipul acolo unde urmau să facă plajă. Cei doi nu aveau inhibiții și se afișau în costum de baie, lăsând de multe ori la vedere mai mult decât se așteptau cei din jur.

Bancul cu soții Ceaușescu la plajă

 

De asemenea, există și un banc născut în acea vreme din peripețiile soților Ceaușescu pe litoral, care a rămas în memoria populară până azi: „Se scoală Ceaușescu într-o dimineață devreme și iese pe terasă. Inspira briza mării și spune mulțumit de viață: «Bună dimineața, soare!». «Să trăiți, tovarășe Ceaușescu!». Uimit, nea Nicu se duce în vila și îi spune Leanei ce i s-a întâmplat: «Suntem atât de cunoscuți, încât și soarele știe cine sunt». A doua zi dimineață se scoală amândoi devreme. Ies pe terasă și salută din nou: «Bună dimineața, soare!». «Să trăiți, tovarășe Ceaușescu! Soare a fost ieri de serviciu. Eu sunt State”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: