Redactia.ro
Home » Știri » Regina Elisabeta s-a ascuns într-un tufiș de soții Ceaușescu. Ce a determinat-o să recurgă la un asemenea gest

Regina Elisabeta s-a ascuns într-un tufiș de soții Ceaușescu. Ce a determinat-o să recurgă la un asemenea gest

Întâlnirea lui Ceausescu cu Regina Elisabeta

Tot mai multe informații ies la iveală după moartea soților Ceaușescu. Însă o informație despre relația dintre Regina Elisabeta și Nicolae Ceaușescu a șocat România.

În urmă cu mulți ani, în timpul unei vizite a soților Ceaușescu în Regatul Unit, Regina Elisabeta s-a ascuns în tufiș pentru a nu se întâlni cu ei.

Regina Elisabeta s-a ascuns în tufiș de soții Ceaușescu. Ce a determinat-o să facă acest gest

În anul 1978 Nicolae și Elena Ceaușescu au fost nevoiți să facă o vizită oficială în Regatul Unit, iar acel moment a fost unul istoric, fiind prima vizită a unui șef de stat comunist la Londra.

Deși soții Ceuașescu se așteptau să fie un moment marcant și pentru regina Angliei, în documentarul Inside the Crown: Secrets of the Royals”, difuzat pe 21 mai la ITV, jurnalistul Robert Hardman și fostul ministru de externa, David Oewn au povestit că regina Elisabeta a II-a a reacționat destul de negativ la prima vizită a liderului comunist.

Așadar, în momentul în care Nicolae împreună cu soția sa Elena se aflau în vizită în grădininile Palatului Buckingham, regina a decis să se ascundă într-un tufiș.

Ea i-a povestit unui oaspete, care la rândul lui mi-a povestit mie, despre momentul când (cuplul Ceaușescu, n.red.) erau în vizită și a ieșit la plimbare cu câinii în grădinile Palatului. „Ea i-a povestit unui oaspete, care la rândul lui mi-a povestit mie, despre momentul când (cuplul Ceaușescu, n.red.) erau în vizită și a ieșit la plimbare cu câinii în grădinile Palatului, a povestiti Hardman în documentarul său.

De ce a vizitat Nicolae Ceaușescu Londra la acea vreme?

Conform cărții „Queen of the World” scrisă de jurnalistul Robert Hardman, președintele României, Nicolae Ceaușescu a fost chemat de Ministerul de Externe de la Londra, pentru că dorea să vândă flota de avioane către TAROM.

Condiția dictatorului comunist a fost vizita oficială, care a decis până la urmă ca plata să nu se mai aplice. După câțiva ani, fostul ministru de externe al Londrei, David Oewn a declarat că întreaga vizită a fost o greșeală imensă. „Încerc să mă prefac că nu s-a întâmplat niciodată”, a menționat acesta.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: