Redactia.ro
Home » Știri » Nervi întinși la maxim. La intrarea în București, șoferii așteaptă de ore întregi la coadă

Nervi întinși la maxim. La intrarea în București, șoferii așteaptă de ore întregi la coadă

Cozi la intrare in Bucuresti

Șoferii care își doresc să ajungă în Capitală au de așteptat ore întregi la coadă din cauza controalelor făcute de către polițiști.

La intrarea în București, șoferii sunt încetiniți de controalele întreprinse de către polițiști, după ce a intrat în vigoare la ora 12.00 Ordonanța numărul 3.

La intrarea în Capitală, șoferii sunt încetiniți de polițiști

Cozi uriașe au loc în acest moment la intrarea în București dinspre Pantelimon, după ce polițiștii controlează fiecare șofer dacă au declarațiile necesare pentru a se putea deplasa pe perioada carantinei.

Ordonanța de Urgență numărul 3 a intrat în vigoare miercuri, la ora 12.00 și prevede ca fiecare persoană care circulă pe stradă, să aibă asupra ei declarația pe propria răspundere care motivează ieșirea din casă.

Ce prevede Ordonanța militară

Ordonanță militară care a fost publicată în noaptea de marți spre miercuri în Monitorul Oficial, prevede măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Aceasta prevede ca persoanele în vârstă de 65 de ani, trebuie să stea în casă pentru a se proteja de infectarea cu coronavirus.

Însă, acestea vor putea să iasă din casă între orele 11.00 și 13.00 pentru a-și cumpăra alimente sau medicamente. Autoritățile au întocmit o declarație pe propria răspundere, pe care cei care vor ieși din casă să o completeze pentru a specifica motivul deplasării.

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți că România intră în carantină totală din cauza numeroaselor cazuri de infecție cu coronavirus.

Încălcarea restricțiilor de circulație

Conform noilor măsuri, persoanele pot circula în afara locuinței doar dacă au asupra sa declarația oficială pentru motivele prevăzute.

Documentul trebuie să prezinte nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței, data completării și semnatura persoanei în cauză.

Amenda pentru încălcarea acestei măsuri este între 100 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice, și între 1.000-70.000 de lei pentru persoanele judiciare.

În ajutorul Poliției Române, a intervenit Armata Română, care a ieșit astăzi pe străzile din România. Militarii sunt pregătiți să acționeze în ajutorul polițiștilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini