Redactia.ro
Home » Știri » Nicolae Botgros, dependent de masca de oxigen, după infecția cu COVID-19. „Plămânii au fost afectaţi 80%…”

Nicolae Botgros, dependent de masca de oxigen, după infecția cu COVID-19. „Plămânii au fost afectaţi 80%…”

Maestrul Nicolae Botgros a trecut prin clipe cumplite. După ce a luat noul coronavirus, a fost internat la Terapie Intensivă și externat zilele trecute. Însă, problemele nu au trecut pentru marele maestru.

 

Dependent de masca de oxign

Maestrul Nicolae Botgros a fost internat la Terapie Intensivă cu COVID-19. Mai mult, și alte persoane din orchestră au fost depistate pozitiv. Starea de sănătate a dirijorului a fost una gravă, iar lucrurile pare că s-au complicat pe parcurs.

Maestrul a reușit să supraviețuiască cu ajutorul tratamentului, iar acum se află într-o stare mult mai bună. Specialiștii susțin că plămânii maestrului răspund bine, iar starea psihică a acestuia este vizibil îmbunătățită, scrie Viva.ro.

‘Imagistic, se atestă resorbția inflamației pulmonare, saturația de oxigen este una bună. Starea psihologică a maestrului este pozitivă”, a declarat Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul a mai precizat că schema de tratament prescrisă pentru artist a fost coordonată de medici de la Spitalul Universitar din Paris, care au confirmat tratamentul corespunzător al pacientului. Mai mult, schema a fost aplicată și în tratamentul altor pacienți infectați cu noul coronavirus.

,,Tactica de tratament a maestrului și nu doar, a fost coordonată și cu Spitalul Universitar din Paris care a confirmat tratamentul corespunzător”, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

Însă, problemele nu au trecut pentru marele maestru. Deși starea lui de sănătate este vizibil îmbunătățită, Nicolae Botgros este încă dependent de masca de oxigen.

Nicolae Botgros a fost internat timp de o lună în spital, plămânii fiindu-i afectați în proporție de 80%. ‘Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%, nu ştiu dacă cineva mai are scăpare de la aşa ceva. Eu m-am născut în sânul lui Dumnezeu şi îi mulţumesc încă o dată că prin puterea oamenilor care s-au rugat am ajuns astăzi acasă”, a declarat maestrul Botgros pentru Antena 3.

Deși maestrul a fost internat în stare gravă, acesta a mărturisit că a refuzat intubarea. „Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat.’, a mai povestit maestrul pentru sursa citată.

Maestrul în vârstă de 67 de ani a mărturisit prin ce a trecut timp de o lună cât a fost internat la Terapie Intensivă.

E o boală necruţătoare, nu se uită cum te cheamă, ştie un singur lucru: agresivitatea. La terapie intensivă am sesizat nişte lucruri foarte grele, grele pentru sănătate, grele pentru psihologia omului, grele pentru sufletului omului”, a mai povestit îndrăgitul rapsod pentru Antena3.

Maestrul a avut o formă severă de coronavirus, dar a trecut cu bine și a fost externat  zilele trecute. Maestrul i-a mărturisit jurnalistei Rodica Ciorănică că a urlat de durere și că a fost nevoit să stea departe de familie.

Am urlat ca un câine săptămânile astea! Știi cum e să urli ca un câine? În singurătate și izolare totală? Nu mi-am văzut familia, copiii, de o lună… mi-era tare dor de oameni. De oameni îmbrăcați altfel decât medicii. Dar am înțeles că Dumnezeu mă iubește! Aveți grijă de voi!…”, i-a mărturisit maestrul jurnalistei.

Fiul maestrului, Corneliu Botgros, anunța, în urmă cu o lună, că starea maestrului a fost îngreunată de complicațiile care au apărut.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: