Redactia.ro
Home » Știri » Nicolae Ciucă, noul premier, a comandat o bătălie. A fost o premieră după Al Doilea Război Mondial

Nicolae Ciucă, noul premier, a comandat o bătălie. A fost o premieră după Al Doilea Război Mondial

Nicolae Ciucă este premierul interimar al României

Nicolae Ciucă, noul premier al României, pe poziție interimară, are un trecut interesant, din punct de vedere profesional. Nicolae Ciucă a comandat o bătălie care a rămas în istorie, după cel de Al Doilea Război Mondial (1939-1945).

Nicolae Ciucă a comandat o bătălie

Nicolae Ciucă, premierul interimar al României, după demisia din această funcție a lui Ludovic Orban, are o carieră impresionantă din punct de vedere militar. Nicolae Ciucă a comandat, după Al Doilea Război Mondial (1939-1945) o bătălie importantă, informează impact.ro.

Nicolae Ciucă a rămas în istoria țării drept singurul general român care a coordonat, personal, o bătălie. Mai exact, în perioada 14-15 mai 2004, premierul interimar a comandat bătălia de la Nassiria, pentru podul peste Eufrat din Irak. Evenimentul este unul semnificativ pentru Armata Romomână, deoarece, este prima confruntare la care au participat soldații români, după anul 1945, sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial.

Nicolae Ciucă este un cadru militar respectat și devotat meseriei sale. Drept urmare, cu timpul, a ocupat și poziția de șef al Statului Major, în perioada, 1 ianuarie 2015- 29 octombrie 2019. Și, mai apoi, a fost ales ministru al Apărării.

Nicolae Ciucă, favorit pentru poziția de ministru

Nicolae Ciucă, deși ocupă acum o funcție interimară de premier al țării, ar putea fi și propunerea finală a lui Klaus Iohannis. Nicolae Ciucă ar fi favoritul președintelui dintre toate propunerile de prim-ministru, din partea partidelor care au intrat în Parlament. După ce Ludovic Orban și-a anunțat public demisia din conducerea Guvernului, Nicolae Ciucă a preluat, marți, în mod oficial, conducerea Palatului Victoria pentru 45 de zile.

”Am preluat conducerea interimară a Guvernului până la formarea noului Executiv. În perioada următoare vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe gestionarea pandemiei COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice în sprijinirea celor afectați de criză, ne vom concentra atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului 2021.Vreau să-i mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru echilibrul pe care a reușit să-l realizeze între măsurile pentru COVID-19 și măsurile economice. Voi continua să asigur atribuțiile de ministru al Apărării Naționale”, a declarat premierul interimar.

Pe lângă Nicolae Ciucă, comandantul bătăliei  de la Nassiria, mai sunt și alte nume de dreapta, în joc, pentru ocuparea scanului de lider de la Palatul Victoria. Concret: Ilie Bolojan, dorit de Florin Cîțu (ministrul Finanțelor), Eduard Hellvig, fost Secretar al PNL și actual director SRI, europarlamentarul Siegfried Mureșan  și Virgil Popescu, ministru al Economiei.

Deși au câștigat alegerile parlamentare, cei de la PSD nu s-ar putea bucura de majoritatea necesară pentru ocuparea cabinetului de miniștri. Partidele de Opoziție au făcut calcule și au descoperit că pe baza unei alianțe pot forma majoritate în Parlament și fără social-democrați.

”Am făcut calculul mandatelor, concluzia este foarte clară – se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD şi acesta este obiectivul nostru: de a forma o majoritate parlamentară în jurul PNL, fără PSD. Din calculul mandatelor reiese foarte clar că există această posibilitate politică şi PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară (…)Nu sunt definitive, aşteptăm să vedem finalizarea. Mai sunt încă de validat câteva procese-verbale, nu e încă decizia definitivă. (…) Poţi să spui 100% numai după ce ai rezultatele în toate secţiile de votare, a spus fostul prim-ministru Ludovic Orban.

Conform Constituției, președintele este cel care desemnează premierul țării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: