Redactia.ro
Home » Monden » Nicu Covaci trăiește în umilință la 75 de ani. Celebrul artist al trupei Phoenix nu are nici măcar o pensie

Nicu Covaci trăiește în umilință la 75 de ani. Celebrul artist al trupei Phoenix nu are nici măcar o pensie

Nicu Covaci trăiește în umilință la 75 de ani. Celebrul artist al trupei Phoenix nu are nici măcar o pensie

Nicu Covaci este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de la noi din țară, ajuns la venerabila vârstă de 75 de ani. Celebrul membru al trupei Phoenix trăiește cea mai grea perioadă a vieții sale și se descurcă cu greu, mai ales din punct de vedere financiar. Artistul nu are niciun venit din partea statului, fiind unul dintre puținii oameni fără pensie.

Nicu Covaci nu beneficiază de pensie

Nicu Covaci este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România, care a scris istorie cu aparițiile sale pe scenă și va rămâne mereu un adevărat maestru al muzicii. Ajuns la 75 de ani, după o viață petrecută pe scenă, fondatorul, dar și liderul formației Phoenix trăiește clipe grele.

Dintotdeauna ne gândim că muncim pentru a ne asigura un trai decent, dar și un venit la bătrânețe, când nu vom mai putea să muncim. Marele artist se află și el în această situație și, la jumătatea lunii martie, acesta a primit o înștiințare de la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor, care l-a lovit extrem de tare. Mai exact, el nu are dreptul la pensie, pentru că nu a obținut atestatul care i-ar fi permis să fie admis în UCMR.

Pentru a putea fi admis, ai nevoie de un examen. Deși ar fi trebuit susținut în tinerețe, se pare că artistul a amânat acest plan și, acum, lucrurile au început să se complice. Deși trupa lui a avut mare succes și a încasat bani frumoși de pe urma ei, se pare că statul nu are de gând să plătească nimic, până ce Nicu nu pune totul la punct.

Din ce trăiește Nicu Covaci

Liderul formației Phoenix  a fost respins de UCMR, pentru că nu a obținut punctajul necesar la examen. Deși a avut intenția de a susține examenul, se pare că nu și-a dat silința suficient și a obținut o notă mult prea mică, ceea ce înseamnă că nici acum nu poate primi pensie. Artistul spune că va acționa UCMR în instanță, pe motiv că nu i se pare normal să mai aibă nevoie de examen, în condițiile în care el are deja peste 100 de compoziții.

„Dacă ei reprezintă Uniunea Compozitorilor, atunci prefer să nu fac parte din gașca lor. De 50 de ani îmi încasează drepturile de autor. Eu am peste 100 de compoziții, nimeni nu are peste 100 de compoziții. Dacă nu ești recunoscut drept compozitor, ei încasează sume enorme, iar ție îți dau doar niște mărunțiș”, a spus Nicu Covaci.

Nicu Covaci încearcă să se descurce cum poate, deși este destul de dificil să faci față tuturor cheltuielilor. Artistul se simea efectiv umilit când se gândește că statul nu îl răsplătește pentru beneficiile aduse acestei țări, dar încearcă să fie puternic și să facă eforturi.

 ”Eu nu am o pensie, deși am adus țării acesteia milioane. Sunt umilit, trebuie să mă duc zilele astea la Uniunea Compozitorilor, să dau examen de compozitor. (…) Nu este nimic, o să mă duc să dau examen, poate o să pic”, declara artistul la Realitatea.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: