Redactia.ro
Home » Știri » Ninge în România! Locul în care drumarii au ieșit pe străzi deja. Imaginile momentului

Ninge în România! Locul în care drumarii au ieșit pe străzi deja. Imaginile momentului

GALERIE FOTO (2)

Cei ce așteaptă venirea zăpezii se vor bucura când vor auzii această veste. Ninsorile și-a făcut apariția și în România de azi noapte. Cei de la drumuri și poduri au intervenit în forță și încă de aseară au fost scoase utilajele de deszăpezire din cauza viscolului.

Prima zăpadă din România! Iată imaginile

Pe drumurile Transfăgărășan și Transalpina s-a așternut zăpadă, iar echipele de drumari au intervenit cu utilaje de deszăpezire și au emis avertismente pentru șoferii care doresc să călătorească pe aceste trasee. În particular, stratul de zăpadă de pe DN 67C – Transalpina s-a transformat în gheață în noaptea de sâmbătă spre duminică. Deja din seara de sâmbătă, pe Transfăgărășan, au fost mobilizate echipamente de deszăpezire.

În dimineața aceasta, între Rânca și Obârșia Lotrului, a fost folosit un utilaj cu lamă și material antiderapant pentru a îmbunătăți condițiile de circulație. Drumarii au lansat un apel către șoferi, cerându-le să evite să traverseze acest sector de drum, deoarece nu se vor mai efectua revizii. Personalul responsabil de întreținerea drumurilor va rămâne în zonă doar pentru a demonta indicatoarele rutiere.


Echipele de drumari au reușit să curețe șoseaua, dar condițiile meteorologice au devenit mai severe între Bâlea Cascadă și Piscul Negru. În această regiune, stratul de zăpadă a atins deja o grosime de 10 centimetri, iar în anumite locuri, carosabilul este acoperit cu gheață.

Ce a transmis Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Cei de la compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au transmis că începând de mâine, 06.11.2023 circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide.

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide de luni, 06.11.2023, ora 08:00❗️Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând ca de luni, 06.11.2023, ora 08:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:

DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800);

DN67C (Transalpina) între Rânca și Curpăt (km. 34+800 – km. 79+200).

Precizăm că la altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului.„, arată mesajul celor de la CNAIR.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: