Redactia.ro
Home » Știri » Noi detalii despre misiunea de salvare a adolescenților de la Odorheiu Secuiesc. Salvatorii au dus o luptă contracronometru

Noi detalii despre misiunea de salvare a adolescenților de la Odorheiu Secuiesc. Salvatorii au dus o luptă contracronometru

Într-o după-amiază zbuciumată, căpitanul Ioniţă Ionuţ, comandantul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, a fost martorul şi protagonistul unei misiuni de salvare cu adevărat tragică. Clădirea internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, iar evenimentul a fost relatat cu detalii cutremurătoare de către comandantul pompierilor.

Într-un interviu acordat pentru News.ro, Ioniţă Ionuţ a descris cu tristeţe cum s-au desfăşurat momentele critice, explicând în detaliu eforturile depuse pentru a salva vieţi și tragedia care s-a abătut asupra unui tânăr de doar 17 ani. Condițiile dificile, amplificate de locul în care se afla clădirea și de greutatea imensă a dărâmăturilor, au pus la încercare resursele și profesionalismul echipei de intervenție.

Noi detalii despre misiunea de salvare a adolescenților

Potrivit relatărilor lui Ioniţă Ionuţ, inițial în clădire se aflau aproximativ 45-50 de elevi, iar majoritatea au reușit să iasă în siguranță înainte ca clădirea să se prăbușească. Cu toate acestea, patru elevi, din nefericire, nu au avut aceeași șansă și au rămas prinși sub dărâmături.

„La ora 16.00 am fost solicitaţi printr-un apel prin sistemul unic de apeluri de urgenţă, pentru a inteveni în Odorheiul Secuiesc la un perete prăbuşit, la internatul liceului Tamas Aron. Am plecat cu forţele la 16 şi 1 minut, cu două autospeciale de stingere cu module de descarcerare, cu o ambulanţă smurd şi cu o autospecială de comandă şi primă intervenţie cu 2 ofiţeri, 11 subofiţeri şi un soldat.

Ajunşi acolo, la locul evenimentului, în jurul orei 16.04 am constatat dimensiunea situaţiei de urgenţă produse, astfel că am suplimentat forţele cu un container de căutare-salvare din dotarea Detaşamentului de Pompieri Odorheiul Secuiesc, care a ajuns în scurt timp la locul intervenţiei, nefiind o distanţă foarte mare.

Am solicitat şi sprijinul serviciilor voluntare pentru că ne-am dat seama că avem nevoie de forţe multe pentru degajarea acelui moloz şi dărâmăturilor, s-au suplimentat forţe şi din cadrul detaşamentului de pompieri Odorheiu Secuiesc, oameni, prin ridicarea capacităţii de intervenţie şi am suplimentat astfel numărul de subofiţeri care au participat şi am făcut o recunoaştere, am luat măsuri de întrerupere a alimentării cu ultilităţi a clădirii, de asemenea pentru sprijinirea unor ziduri care nu mai prezentau siguranţă, după ce am luat nişte măsuri de siguranţă pentru salvatori am început să degajăm acele dărâmături şi molozul, am luat legătura cu personalul de conducere din cadrul acelui internat să ne lămurim câte persoane ar putea fi înăuntru”, a explicat comandantul Ioniţă Ionuţ, potrivit News.ro.

Declarația halucinantă a colegului tânărului mort

Printre cele patru victime ale tragediei de ieri după-amiază ar fi trebuit să se numere o a cincea, colegul de cameră al lui David. Acesta a părăsit camera cu numai câteva minute înainte ca peretele să cadă, lăsându-și cel mai bun prieten în pat, dormind.

”Eu am plecat cu trei minute înainte de a se prăbuși căminul. La ora 15.50 eram înăuntru, la 15.52 am plecat și la și 55 deja ma sunau că ce s-a întâmplat, că s-a prăbușit căminul. Eu am gândit că a căzut ceva din perete, o întâmplare minoră, dar s-a prăbușit toată camera, nu era nimeni în cameră în afară de David, care dormea deasupra mea.

La urmă toți spuneau că David este înăuntru, mă gândeam că poate a adormit și nici nu putea să audă dacă a crăpat ceva, pentru că avea și căștile pe urechi. Era un copil bun, cu suflet foarte bun! Îmi este prieten de demult, anul trecut am fost colegi de cameră, a fost un băiat foarte bun! Eu am fost ultimul care a vorbit cu el… Cum am spus, la ora 15:50 am plecat și la minutul 55 deja era clădirea căzută”, a spus colegul de cameră al băiatului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: