Redactia.ro
Home » Știri » Noi detalii ies la iveală în cazul 2 mai. Care este suma la care se ridică despăgubirile cerute de victimele lui Vlad Pascu

Noi detalii ies la iveală în cazul 2 mai. Care este suma la care se ridică despăgubirile cerute de victimele lui Vlad Pascu

Accidentul tragic care a avut loc vara trecută în localitatea 2 Mai a lăsat urme adânci în comunitate și în viețile familiilor afectate. Vlad Pascu, tânărul aflat la volan, a intrat în plin într-un grup de studenți, provocând moartea a doi tineri, Roberta Dragomir și Sebastian Olariu, și rănind grav alți trei. Aflat sub influența substanțelor interzise, gestul său a declanșat o serie de evenimente judiciare care continuă să stârnească emoții și dezbateri.

Detalii despre procesul penal și deciziile judecătorești

Vlad Pascu se află în prezent în arest preventiv, acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului. Procesul său penal este în derulare, următorul termen fiind stabilit pentru 23 mai 2024 la Judecătoria Mangalia.

Cazul este gestionat de judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu, care, în ciuda unor gafe repetate în timpul procedurilor anterioare, continuă să prezideze acest caz. Într-o mișcare controversată, judecătoarea a redus sentința inculpatului după ce acesta și-a recunoscut faptele, beneficiind astfel de o reducere a pedepsei cu o treime.

Lupta familiilor pentru compensații

Familiile victimelor accidentului din 2 Mai cer despăgubiri morale și materiale considerabile, suma totală ridicându-se la peste 33 de milioane de euro. Deși Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) va acoperi inițial aceste despăgubiri, intenționează să recupereze sumele de la Vlad Pascu printr-un proces civil.

În ceea ce privește despăgubirile materiale, acestea includ cheltuielile de înmormântare și spitalizare, iar cele morale, care sunt mai dificil de cuantificat, vor fi evaluate de judecătoarea Popoviciu. Cei trei răniți s-au constituit părți civile, fiecare solicitând câte 1 milion de euro, în timp ce familia Robertei Dragomir cere 30 de milioane de euro, iar familia lui Sebastian Olariu, deși nu a făcut publice sumele, a indicat solicitări semnificative.

Rolul BAAR și perspectivele despăgubirilor

Situația este complicată de faptul că vehiculul condus de Vlad Pascu nu avea asigurare RCA la momentul accidentului. În aceste condiții, BAAR intervine pentru a plăti despăgubirile, urmând să se îndrepte ulterior împotriva inculpatului pentru recuperarea sumelor.

Avocatul Bogdan Ezer, reprezentant al BAAR, explică că orice înțelegere cu privire la daunele materiale va influența suma pe care Biroul o va recupera de la Pascu. Dacă inculpatul nu va plăti, BAAR va suporta întreaga responsabilitate financiară față de părțile civile, recuperând ulterior fondurile de la Pascu.

Tragedia din 2 Mai rămâne un subiect dureros, marcând viețile celor afectați și evidențiind problemele legate de siguranța rutieră și de efectele devastatoare ale consumului de substanțe interzise la volan. Procesul și eforturile de obținere a despăgubirilor continuă să fie urmărite de opinia publică, reflectând complexitatea și durata procedurilor judiciare în astfel de cazuri. Familiile victimelor și întreaga comunitate așteaptă cu nerăbdare rezultatele finale ale acestor demersuri judiciare, sperând într-o rezoluție care să aducă măcar o oarecare măsură de alinare și dreptate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: