Redactia.ro
Home » Știri » Noi detalii ies la iveală în cazul atacului de la sinagoga din California.

Noi detalii ies la iveală în cazul atacului de la sinagoga din California.

Noi detalii ies la iveală în cazul atacului de la sinagoga din California.

Atac la sinagoga din California.  Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite a primit o serie de indicii privind o alertă de securitate cu câteva minute înaintea atacului armat de la o sinagogă din California, în urma căruia o persoană a murit şi alte trei au fost rănite.

Informaţiile primite nu au fost suficient de detaliate pentru ca FBI să poată preveni atacul, se menţionează într-un comunicat emis de agenţie.

Atac la sinagoga din California. Conform comunicatului, indiciile constau într-o postare online care făcea referire la un potenţial atac. Acesta nu includea informaţii „specifice” despre autorul postării sau locaţia acestuia. Investigatorii au început investigarea indiciilor şi au încercat să identifice autorul. Atacul s-a produs la doar cinci minute după.

Citește și: BREAKING NEWS. Noi Atacuri în Sri Lanka. Bilanţul a crescut la 359 de morţi

„FBI le mulţumeşte cetăţenilor alerţi care au raportat postarea”, se menţionează în comunicatul emis de FBI.

O persoană a murit şi alte trei au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul într-o sinagogă din localitatea Poway, aflată la nord de San Diego. Incidentul s-a petrecut în timpul unei ceremonii religioase care avea loc în sinagogă, cu ocazia sfârşitului Paştelui evreiesc.

Incidentul de sâmbătă a avut loc la aproximativ şase luni după ce 11 persoane au fost ucise în urma unui atac armat produs la o sinagogă din oraşul Pittsburgh.

Citește și: BREAKING NEWS. O nouă explozie a avut loc în Sri Lanka în această dimineață

Atacul a avut loc în ultima zi a festivităţilor de Paştele evreiesc. Acesta a vizat comunitatea evreiască din Poway, un oraş cu circa 50.000 de locuitori.

„Am avut patru răniţi cu o armă de foc, dar una dintre persoane a decedat”, a afirmat la canalul de televiziune MSNBC primarul localităţii, Steve Vaus. El a adăugat că rabinul a fost rănit la mână şi că viaţa celorlalţi răniţi nu se află în pericol.

Citește și: BREAKING NEWS. O nouă explozie a avut loc în Sri Lanka în această dimineață

Atac la sinagoga din California.  O femeie în vârstă de 60 de ani a încetat din viaţă în urma rănilor sale, în timp ce răniţii sunt o fetiţă, rabinul şi un bărbat de 34 de ani, a anunțat şeriful comitatului San Diego, Bill Gore, într-o conferinţă de presă.

Poliţia locală a anunţat că presupusul atacator, un tânăr de 19 ani din San Diego, a fost arestat. El se numeşte John T. Earnest şi nu era cunoscut serviciilor de poliţie.

Atacatorul de 19 ani s-a inspirat din atacul de la moscheile din Noua Zeelandă. Potrivit presei locale, el anunţase public pe internet intenţia sa de a ucide evrei.

Citește și:Atac armat Olanda – 18 martie 2019

„Avem copii ale celor publicate de el pe reţelele sociale şi a scrisorii sale deschise. Le examinăm pentru a le stabili autenticitatea şi a şti cu ce elemente contribuie la anchetă”, a precizat şeriful.

Atac la sinagoga din California. Documentul prezentat de presă ca fiind al atacatorului are ca sursă de inspiraţie revendicată un text semnat de Brenton Tarrant, un australian adept al teoriei supremaţiei rasei albe. Acesta a ucis 50 de persoane în atacul unor moschei, pe 15 martie, la Christchurch (Noua Zeelandă).

Citește și: Atac armat Olanda – 18 martie 2019

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: