Redactia.ro
Home » Știri » Noi detalii în cazul de sclavie din Maramureș. Copiii au mărturisit ororile la care erau supuși

Noi detalii în cazul de sclavie din Maramureș. Copiii au mărturisit ororile la care erau supuși

Noi detalii în cazul de sclavie din Maramureș. Copiii au mărturisit ororile la care erau supuși

Noi informații ies la iveală în cazul de sclavie din Maramureș. Minorii audiați de DIICOT au mărturisit cum erau puși să muncească și să acre pietre și lemne și cum erau închiși în camera de pedeapsă.

Noi detalii în cazul de sclavie din Maramureș. Copiii au mărturisit ororile la care erau supuși

Procurorii DIICOT au audiat astăzi patru copii, care au mărturisit cum erau chinuiți în centrul din cadrul proiectului social Projekt Maramureș.
Minorii audiați de procurorii DIICOT au povestit prin ce au trecut. Copiii au declarat că erau închiși în camera de pedeapsă, erau puși să care pietre și lemne sau cum li se lua farfuria din față când nu mâncau suficient de repede.

Potrivit DIICOT, unul dintre copii a povestiti că nu a cerut ajutorul pentru că nu aveau voie cu telefon. Iar în primele patru luni, aceștia nu aveau voie să comunice cu familia. Când vorbeau cu familiile lor, aceștia erau supravegheați, motiv pentru care nu reușeau să spună prin ce treceau.

Tinerii germani erau obligați să muncească 10 ore pe zi

Un tânăr care a încercat să fugă pentru că nu mai suporta să mai trăiască acolo, a fost închis într-o cameră de pedepasă aflată la o distanță de cinci minute de mers pe jos de centru. Tinerii care erau închiși acolo, nu puteau merge nici la toaletă. Conform declarațiilor tinerilor, programul de lucru era de 10 ore pe zi. Programul începea la 8 dimineață și, până la ora 18, erau puși să care pietre, lemne și beton.

Un alt copil a povestit că a fost lovit de nenumărate ori și izolat pentru că spunea că este obosit și nu mai poate lucra. De asemenea, suspecții îi certa pentru că erau prea slabi, ca nu cumva cineva să își dea seama prin ce trec copiii. Tinerii nu au mers la școală sau la activități. Mai mult decât atât, tinerii nu au fost duși la medic. În momentul când tinerii refuzau să lucreze, erau bătuți pentru că, potrivit suspecților, munca era obligatorie. Unul dintre copii, a încercat să se sinucidă înghițind 30 de pastile găsite într-un sertar al supraveghetorilor.

Unul dintre cetățenii germani a fost reținut

Bărbatul, unul dintre cetățenii germani suspectați în cazul de sclavie din Maramureș, a fost reținut. Până la acest moment, patru persoane sunt reținute în acest caz. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș precizează într-un comunicat de presă faptul că Ambasada României a fost anunțată cu privire la acest caz.

Citeste si:Cazul de sclavie din Maramureș. Unul dintre cetățenii germani a fost reținut

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: