Redactia.ro
Home » Știri » Cazul de sclavie din Maramureș. Unul dintre cetățenii germani a fost reținut

Cazul de sclavie din Maramureș. Unul dintre cetățenii germani a fost reținut

Cazul de sclavie din Maramureș. Unul dintre cetățenii germani a fost reținut

Unul dintre cetățenii germani suspectați în cazul de sclavie din Maramureș, a fost reținut. Potrivit DGASPC, Ambasada Germaniei din România a fost anunțată despre acest caz.

Cazul de sclavie din Maramureș. Unul dintre cetățenii germani a fost reținut

Potrivit Mediafax, bărbatul, unul dintre cetățenii germani suspectați în cazul de sclavie din Maramureș, a fost reținut. Până la acest moment, patru persoane sunt reținute în acest caz. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș precizează într-un comunicat de presă faptul că Ambasada României a fost anunțată cu privire la acest caz.

DGASPC Maramureş a înştiinţat Ambasada Republicii Federale Germania din Bucureşti în legătură cu situaţia actuală a tinerilor. În cauză fiind vorba despre aplicarea măsurii plasamentului internaţional stabilit în baza Regulamentului (CE) nr. 2201/2003 privind competenţa. Recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie matrimonială şi în materia răspunderii părinteşti. Până la soluţionarea demersurilor juridice şi preluarea minorilor de către autorităţile competente din Germania.Aceştia vor beneficia de toate serviciile sociale necesare oferite de DGASPC Maramureş, în conformitate cu legislaţia în vigoare privind măsurile de protecţie în regim de urgenţă. La solicitarea DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş au fost instituite măsuri de protecţie în regim de urgenţă pentru patru minori germani, tineri incluşi într-un program social finanţat de statul german, într-un proiect derulat în România, intitulat Projekt Maramureş”, se arată în comunicat.

Cei patru copii beneficează de consiliere psihologică

Conform reprezentanților DGASPC, cei patru copii rămân în sub protecție specială în regim de urgență, până la sosirea reprezentanților legali din Germania.

Mai multe percheziții au avut loc în Maramureș după ce se bănuiește că un grup infracțional face trafic de persoane. Potrivit DGASPC Maramureş , aceștia sunt suspectați că aduceau copii din Germania cu scopul de a-i reeduca, dar aceștia erau abuzați. Există suspiciunea că în perioada 2014 până în august 2019, opt persoane, dintre care un cuplu de germani au format un grup infracțional cu scopul de a trafica persoane de origine germană pe raza județului Maramureș.

Mai mulți tineri de naționalitate germană, cu vârste cuprinse între 12-18 ani, erau aduși în țară sub forma desfășurării unor activități autorizate de servicii educative. Se pare însă, că aceștia erau supuși unui „regim lipsit de libertate și de interzicere în a comunica în exterior cu familiile din Germania„. Copiilor le-a fost teamă să ceară ajutorul din cauza bătăilor și relelor tratamente la care erau supuși. Potrivit DIICOT, unii dintre minorii aveau gânduri suicidale din cauza situației în care se aflau.

Citeste si:Copii din Germania abuzați și ținuți în sclavie la noi în țară

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: