Redactia.ro
Home » Știri » Copii din Germania abuzați și ținuți în sclavie la noi în țară

Copii din Germania abuzați și ținuți în sclavie la noi în țară

Copii din Germania abuzați și ținuți în sclavie la noi în țară

Mai multe percheziţii au avut loc în Maramureş. Acestea s-au desfășurat la un grup infracţional care este bănuitcă face trafic persoane. Din acest grup fac parte şi doi cetăţeni germani. Acest grup este suspectat că aducea copii din din Germania în scopul de a-i reeduca, dar de fapt aceștia erau abuzați. Copiii erau folosiți pe post de sclavi, umiliţi şi bătuţi. Primarul oraşului Vişeu de Sus (judeţul Maramureş), Vasile Coman, a declarat că el nu crede că în cazul prezentat de DIICOT este vorba de trafic de persoane. „Sunt zeci de copii din Germania, au condiţii foarte bine”, spune edilul. Între timp, 4 copii au fost preluaţi deja de DGASPC Maramureş.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş, Adrian Mândru, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că „la solicitarea DIICOT Maramureş au fost instituite de către DGASPC măsuri speciale de protecţie în regim de urgenţă pentru 4 copii germani.”

Primarul a declarat și el la rândul lui că nu crede că în acest caz este vorba despre trafic de copii.

„Nu cred că statul german încredinţează copii unei asociaţii din. Germania să facă trafic de persoane, au avut loc acolo controale din Germania. Este o asociaţie germană care funcţionează de dinainte de. 2012 când am venit eu la primărie. Sunt zeci de copii din. Germania, vin psihologi, cadre didactice, au condiţii foarte bine, sunt cazaţi într-un centru amplasat într-o zonă foarte frumoasă, pe Valea Vinului din. Vişeu de Sus”, a spus Coman.

„Copiii respectivi stau aici până la 18 ani apoi pleacă înapoi în Germania. Eu am discutat cu unii dintre ei, au învăţat repede limba română, mi-au spus că nu ar mai vrea să plece înapoi în Germania deoarece le place în. România”, a precizat edilul din Vişeu de Sus.

Citește și: Simona Halep, în turul doi la US Open! O va întâlni pe Taylor Townsend