Redactia.ro
Home » Știri » Noi modificări ale Codului Rutier. Unele autoturisme vor avea doar plăcuțe de înmatriculare exclusiv cu cifre

Noi modificări ale Codului Rutier. Unele autoturisme vor avea doar plăcuțe de înmatriculare exclusiv cu cifre

numere de inmatriculare

Se prefigurează noi modificări ale Codului Rutier. Iată ce se va întâmpla cu vehiculele remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în străinătate, precum și cele date în urmărire de către structurile Poliţiei Române ori de către autoritățile altor state. Ce alte modificări sunt avute în vedere.

Cele mai noi modificări ale Codului Rutier. Autoturismele care vor avea plăcuțe din înmatriculare exclusiv cu cifre

Guvernul a încheiat procesul de aprobare pentru o propunere de schimbare a regulamentelor privind implementarea Codului Rutier. Conform acestei modificări, vehiculele și remorcile raportate ca fiind furate în România sau în străinătate, sau cele căutate de către Poliția Română sau de către alte autorități statale, nu vor putea fi înregistrate și înmatriculate.

În prezent, multe dintre mașinile sustrase în afara țării, dar aduse în România pentru a fi înmatriculate, nu sunt notificate autorităților române. Conform Ministerului Afacerilor Interne, acest aspect „poate duce la concluzia că interdicția de înmatriculare nu se aplică și vehiculelor aflate în căutare la nivel internațional, conform instrucțiunilor autorităților competente ale altor țări.”

O altă modificare are în vedere modul de înregistrare. O altă schimbare referitoare la procesul de înregistrare se referă la faptul că vehiculelor li se va aloca o singură placă de înmatriculare, care trebuie să aibă un fundal reflectorizant de culoare galbenă, cu litere și cifre în relief de culoare neagră pentru vehiculele înregistrate la nivelul primăriilor comunelor, orașelor, municipiilor și sectoarelor municipiului București. Pe de altă parte, fondul reflectorizant va fi de culoare albă, iar literele și cifrele în relief vor fi de culoare neagră pentru autovehiculele înregistrate la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază sau la Serviciul Român de Informații.

Noi modificări ale Codului Rutier

În plus, această modificare legislativă asociată Codului Rutier introduce numerele de înmatriculare la nivelul primăriilor, folosind indicative alcătuite din cifre, în locul abrevierilor numelor localităților, în scopul unei identificări mai eficiente în trafic.

Potrivit proiectului adoptat, numărul de înregistrare al vehiculelor înregistrate la nivelul primăriilor comunelor, orașelor, municipiilor și sectoarelor municipiului București va consta într-un indicativ local format din cifre arabe, indicativul județului sau al municipiului București, scris cu litere latine majuscule, și un număr de ordine, alcătuit din cifre arabe.

Sursă foto Shutterstock

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: