Redactia.ro
Home » Știri » Noi mutații ale coronavirusului descoperite în Siberia. Anunțul făcut de autoritățile sanitare

Noi mutații ale coronavirusului descoperite în Siberia. Anunțul făcut de autoritățile sanitare

Noi mutații ale coronavirusului apar în Siberia, a declarat joi șefa autorității de protecție a sănătății consumatorilor din Rusia.

 

Noi mutații ale coronavirusului

Noi mutații ale COVID-19 apar în Siberia. În Rusia a fost înregistrat un număr recordde 442 de decese legate de COVID-19 în 24 de ore, relatează Reuters.

”Vedem anumite schimbări în Siberia care ne permit să presupunem că în această regiune se formează o versiune cu mutaţii specifice” a virusului, a spus Anna Popova, directoarea Rospotrebnadzor, citată de agenţiile de presă.

Anna Popova nu a oferit detalii despre cât de contagioasă ar fi noua mutație a coronavirusului, dar a precizat că nu ar face virusul mai periculos.

Studiile post-înregistrare pentru al doilea vaccin rusesc anti-coronavirus, dezoltat de Institutul Vector din Siberia, sunt încă în desfășurare, a confirmat Anna Popova. Autoritățile au anunțat, inițial, că studiile vor începe duminica trecută.

Mutațiile apărute la COVID-19 nu vor putea să influențeze eficiența vaccinului, a spus directorul general al Institutului Vector, Rinat Maksiutov, citat de TASS.

Potrivit unui studiu american efectuat ăn luna septembrie, mutațiile care apar la noul coronavirus nu infleunțează virusul și nu ăl fac mai devastator. Potrivit aceluiași studiu greutatea COVID-19, boala cazuată de coronavirus, este mai puetrnic condiționată de starea medicală deja existentăa pacientului și de moștenirea genetică a acestuia.

Testele clinice ale vaccinului, numit EpiVacCorona, pot fi acum realizate cu voluntari de peste 60 de ani, potrivit unui registru public. Mai mult, directorul institutului a spus că etstele pe copii vor începe în decembrie, conform TASS.

A treia fază a testului a început luni, și are o durată de șase luni. A treia fază de testare implică  180 de participanţi, conform registrului.

 

Noi măsuri

 

Primarul Serghei Sobianin din Moscova a extins perioada desfășurării școlii online pentru elevii de la clasele 6-11 cu două săptămâni, până la 6 decembrie. Acesta a declarat că restricția s-a dovedit eficientă în prevenirea răspândirii virusului de la tineri la rudele lor mai în vârstă.

Departamentul de Sănătate din Moscova a anunțat luni că a trimis medici în orașul Ekaterinburg din Urali pentru a ajuta la lupta împotriva COVID-19 acolo. Același departament a făcut același lucru și pentru alte regiuni în perioada primului val al pandemiei, în mai.

Rusia are al cincilea cel mai mare număr de cazuri din lume, după SUA, India, Brazilia şi Franţa, cu peste 1,97 milioane de infectări de la începutul pandemiei.

Numărul total al deceselor din Rusia a ajuns la 33.931.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: