Redactia.ro
Home » Știri » Noi obligații pentru migranții care vin în UE. Ce vor fi nevoiți să facă

Noi obligații pentru migranții care vin în UE. Ce vor fi nevoiți să facă

Un document este în pregătire la Bruxelles cu privire la noile obligații ale migranților care vin în UE. 

 

Ce sunt nevoiți să facă

Migranții care vin în Europa trebuie să învețe limba țărilor în care se stabilesc. Pe de altă parte, aceștia sunt nevoiți să își încurajeze copiii să se integreze, potrivit unui draft de declarație susținut de Franța, Germania și Austria, potrivit The Guardian.

Proiectul de declarație urmează să fie prezentat miniștrilor afacerilor interne din UE. Proiectul este susținut de președintele francez, Emmanuel Macron.

Bruxelles-ul ar trebui să finanțeze educația religioasă în cadrul comunităților musulmane, se arată în document. Mai mult, potrivit aceluiași document, ONG-urile care publică „conținut ostil integrării vor fi excluse de la primirea” sprijinului statului conform cu rezoluția.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a declarat pentru crearea unui ,, Institut european pentru formarea de imami”. Charles Michel a adus, luni, un omagiu victimelor atentatului islamist comis săptămâna trecută la Viena.

”Este foarte important să fim fermi în raport cu aceasta. Cred, de exemplu, că trebuie să avem de plan european de dezbateri în legătură cu ideea ce a fost evocată în urmă cu ceva timp de a înfiinţa un Institut european pentru formarea de imami”, a declarat Charles Michel pentru presă.

Fostul premier belgian a adăugat că acest mesaj de toleranță, de deschidere trebuie să poată fi vehiculat pe plan european și să fie conform legii.

Charles Michel a făcut aceste declarații alături de cancelarul austriac Sebastian Kurz, cu o zi înainte de un mini-summit prin videoconferință. Mini-summitul îi va reuni pe cei doi lideri, alături de care va fi și Emmanuel Macron, dar și cancelarul german Angela Merkel.

 

Reguli mai stricte

 

Migranții vor avea reguli mai stricte pentru integrare. Proiectul de declarație ministerială spune că recentele atrocități teroriste din Conflans-Sainte-Honorine, Nisa și Viena au scos în evidență ,,amploarea amenințării cu care ne confruntăm din terorismil islamist”.

Există, mai mult, o anumită neliniște în rândul guvernelor cu privire la încadrarea acestui proiect. Suedia, Luxemburg și Olanda au fost cele care s-au poziționat împotriva celor care au văzut migrația și religia prin prisma securității locului.

Declarația propune o linie mai dură cu privire la necesitatea integrării migranților printr-o serie de propuneri tehnice de combatere a terorismului, inclusiv și capacitatea de a accesa comunicațiile criptate utilizate în aplicațiile de comunicare, de tip chat.

,,Integrarea cu succes a imigranților cu sentiment de apartenență și egalitate este de o importanță centrală pentru coeziunea socială a societăților noastre pluraliste moderne și deschise”, mai apare în proiect.

Pe de altă parte, migranții sunt așteptați să facă un efort activ pentru a se integra în timp ce li se oferă ajutor pentru integrare prin măsuri guvernamentale de acest tip.

„Împreună cu recunoașterea valorilor europene, ceea ce înseamnă mai ales integrarea de succes este învățarea limbii noii țări, câștigarea existenței pentru sine și pentru familia și sprijinirea integrării copiilor (…) Organizațiile care susțin conținutul ostil integrării vor fi excluse de la primirea finanțării publice”, mai apare specificat ]n proiect.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: