Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții, de luni în vigoare. Masca obligatorie, certificatul verde necesar aproape peste tot

Noi restricții, de luni în vigoare. Masca obligatorie, certificatul verde necesar aproape peste tot

Noi restricții în România! Măsurile au intrat în vigoare începând de luni: masca obligatorie, fără nunți și botezuri, certificatul verde necesar aproape peste tot. Iată lista completă de măsuri. Guvernul a aprobat modificarea hotărârii privind prelungirea stării de alertă.

Au fost stabilite noi restricții în România, începând de luni. Sunt măsuri suplimentare de control al pandemiei de COVID-19, prin care se interzice, pentru 30 de zile, organizarea de evenimente private, devine obligatorie masca de protecţie. Este important de știut că pentru multe activităţi va fi necesar certificatul de vaccinare sau de trecere prin boală.

Noi restricții, de luni în vigoare. Masca obligatorie, certificatul verde necesar

Noile restricții, de luni în vigoare, se aplică în următoarea perioadă indiferent de rata de incidenţă cumulată la 14 zile.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat că de la ora 22,00 şi până la 5,00, pe întreg teritoriul României, va fi interzisă circulaţia. Excepţie fac persoanele vaccinate sau trecute prin boală, care trebuie să prezinte organelor de control certificatul verde.

Sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferinţe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private. Este vorba de nunţi, botezuri, mese festive şi altele asemenea, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii deschise sau închise.

Noi restricții, de luni. Certificatul verde necesar în mall

Accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale se face folosind certificatul verde pentru persoanele vaccinate anti-COVID sau trecute prin boală.

„În magazinele esenţiale se intră cu măsurile de sănătate publică, dar fără certificat verde. În rest, se intră cu certificat verde, pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală. Copiii care sunt sub vârsta vaccinării nu pot intra în spaţiile respective decât dacă sunt însoţiţi de un adult care este cu certificat valabil de vaccinare sau trecut prin boală”, a explicat Arafat într-o conferinţă de presă.
Însă, în magazinele alimentare din interiorul centrelor comerciale de tip mall se va putea intra doar cu certificatul verde.

„Tot ce este în mall, numai cu certificat verde. Dacă n-ai certificat verde, te duci la o farmacie care nu este în mall. Dacă nu ai certificat verde, te duci la magazine care nu sunt în mall, adică la magazine alimentare”, a arătat Arafat, menţionând că există şi varianta comenzilor la domiciliu.

Potrivit hotărârii aprobate de CNSU, certificatul verde (care dovedește vaccinarea sau trecerea prin boală) devine obligatoriu pentru următoarele activități:

– deplasarea în afara locuinței după ora 22 (certificatul verde poate fi prezentat pe hârtie sau în format electronic);
– în malluri, restaurante, cafenele, hoteluri;
– în instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, organizate și desfășurate în spații închise sau deschise;
– în săli de sport și/sau fitness; jocuri de noroc; piscine interioare; locuri de joacă pentru copii; săli de jocuri;
– în alte unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate
– accesul tuturor persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public. Accesul va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;
– accesul tuturor persoanelor, cu excepția angajaților, și pentru operatorii economici care funcționează în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan;

Unde nu este certificatul verde obligatoriu

Conform hotărârii adoptate de Guvern, „accesul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 este permis în lăcaşurile de cult, unde se desfăşoară activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, şi în unităţile de alimentaţie publică în care se comercializează produse alimentare şi băuturi alcoolice sau nealcoolice aflate în afara centrelor comerciale, târgurilor, bâlciurilor şi talciocurilor, cu purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de protecţie sanitară”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: