Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții întră în vigoare din 15 octombrie! Anunțul șefului DSU

Noi restricții întră în vigoare din 15 octombrie! Anunțul șefului DSU

covid-19

Pandemia de coronavirus este departe de a se termina, astfel că, autoritățile din România sunt nevoite să ia și alte măsuri de protecție a populației. Potrivit informaților, există posibilitatea ca masca să fie obligatorie în toate spațiile, fie închise, fie deschise.

România a intrat într-o nouă lună cu stare de alertă, din cauza numărului mare de infectări care se înregistrează pe zi ce trece. Astfel că, autoritățile romane au luat o serie de măsuri de protecție, potrivit cărora, dacă incidența infectărilor depășește 3 la mia de locuitori, purtarea măștii va fi obligatorie și în spațiile deschise. Departamentul pentru Situații de Urgență a comunicat prin reprezentantul ei, Raed Arafat și alte măsuri de protecție împotriva Covid-19.

* purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la 1000 de locuitori;
* evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţiile închise şi publice pe plan naţional urmează să fie interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus;
* atunci când incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la 1000 de locuitori, teatrele, cinematografele, sălile de spectacole, restaurantele, cafenelele etc vor funcţiona la capacitatea de 50%; atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 la 1000 locuitori şi este până la 3/1000, sălile menţionate vor funcţiona cu capacitate de 30%; atunci când incidenţa depăşeşte 3/1000 locuitori, aceste săli vor fi închise;
* obligativitatea testării săptămânale a personalului care lucrează în centrele rezidenţiale, prin grija Direcţiilor de Sănătate Publică etc.

România a depășit pragul de 4.000 de infectări pe zi

Din păcate, România se confruntă cu valul doi de pandemie, astfel că, au fost înregistrate peste 4.000 de cazuri noi de coronavirus, potrivit Grupului de Comunicare Strategică:

  •  Bilanțul ultimelor 24 de ore indică o nouă crifră record, de 4.016 noi cazuri de infectare.
  • Coronavirus România, bilanț 14 octombrie. Până miercuri, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 164.477 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
  •  Până marți, 5.535 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
  •  686 de pacienți sunt internați la ATI
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: