Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții pentru români! Germania a anunțat care sunt noile condiții de intrare pe teritoriul său

Noi restricții pentru români! Germania a anunțat care sunt noile condiții de intrare pe teritoriul său

Germania impune noi restricții la graniță. Începând cu 11 ianuarie 2021, toate persoanele care trec granița în Germania trebuie să aibă un test COVID-19 negativ și să stea în carantină. 

 

Germania a anunțat care sunt noile condiții de intrare pe teritoriul său

Germania aplică măsuri drastice pentru cetățenii care vin din zonele de risc, în care se încadrează și România. Începând cu 11 ianuarie 2021, toate persoanele care sosesc în România după ce s-au aflat într-una din zonele de risc, trebuie să prezinte un test COVID negativ pentru infecția cu noul coronavirus, ori să facă un altfel de test în Germania.

Într-un comunicat difuzat sâmbătă, referitor la modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Germaniei în contextul pandemiei de coronavirus, Ministerul român al Afacerilor Externe a informat că autoritățile germane au adoptat o serie de noi măsuri, care vor intra în vigoare de luni, 11 ianuarie 2021.

Astfel, începând cu data de 11 ianuarie a.c., toate persoanele, indiferent de cetățenie, care sosesc în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una dintre „zonele de risc”, inclusiv România, oricând în ultimele 10 zile anterior intrării pe teritoriul Germaniei, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 sau să efectueze un astfel de test pe teritoriul Germaniei, imediat după sosire”, a precizat MAE.

În cazul efectuării testului anterior intrării în Germania, testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ ar trebui să fie redactat în limbile germană sau engleză.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că persoanele care sosesc în Germania sunt obligate să se deplseze direct la domiciliu sau în aște spații de cazare adecvate, în vederea impunerii carantinei pentru o perioadă de 10 zile de la sosire. Mai mult, respectarea obligațieid e a respecta carantina este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Măsura carantinei poate fi suspenadtă mai devreme de termenul impus de 10 zile, dar numai dacă ete efectuat un al doilea test, începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și de la momentul în carea  fost comunicat un rezultat negativ al noii testări epntru infecția cu SARS-COV-2.

Ministerul Afacerilor Externe a mai recomandat informarea în prealabil, înainte de deplasarea și consultarea eventualelor măsuri de ultim moment sau măsuri specifice adoptate de landul de destinație. Acest lucru se poate face prin accesarea paginii de internet bundesregierung.de.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: