Redactia.ro
Home » Știri » Noi schimbări ale examenului de Bacalaureat. Elevii nu vor fi încântați: ar putea fi introduse mai multe probe

Noi schimbări ale examenului de Bacalaureat. Elevii nu vor fi încântați: ar putea fi introduse mai multe probe

examen bacalaureat

Un nou ministru, alte schimbări în modul în care se susține Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Ministrul Educației, Ligia Deca a finalizat draftul legilor educației și le-a prezentat în fața coaliției de guvernare. Proiectele urmează să fie aprobate si vor trebui să ajungă în Parlament până la data de 15 martie.

Ligia Deca vrea să aducă noi modificări examenului de Bacalaureat

Viziunea pe care Ligia Deca, actualul ministru al Educației, o are asupra Evaluării Naționale și Bacalaureatului este diferită de cea pe care o avea predecesorul său Sorin Cîmpeanu. Dacă Sorin Cîmpeanu ţinea neapărat la o probă comună cu toate materiile din liceu, iată că Ligia Deca îşi doreşte o probă unică la Limba și Literatura Română.

Conform Observator, fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu propunea un Bacalaureat cu o singură probă pentru toate materiile, iar Ligia Deca vrea acum introducerea unei probe scrise și uneia orale, separat, doar la Limba și literatura română. Se pare că nici întrebările de gramatică nu vor lipsi.

Iată cum ar arăta noul examen de Bacalaureat conform Ligiei Deca

– Limba și literatura română, scris si oral

– 2 probe scrise pentru limbi străine

– 2 probe scrise conform profilului (real/uman)

– 1 probă scrisă din celalălt profil (uman/real)

– Limba maternă, scris și oral

Ligia Deca îşi doreşte ca Evaluarea Naţională să fie păstrată, dar dorește și introducerea unui examen separat de admitere pentru liceele care au o concurenţă foarte mare la admitere.

Liderii coaliţiei de guvernare au hotărât ca experţii din partide să lucreze cu Ministerul Educației din data de 1 februarie pentru ca proiectele Legilor Educaţiei să poată fi adoptate de către Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul să le voteze până la data de 15 martie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: