Redactia.ro
Home » Știri » Noi schimbări importante pentru pensionari! Marius Budăi, clarificări importante 

Noi schimbări importante pentru pensionari! Marius Budăi, clarificări importante 

Ce se întâmplă cu a 13-a pensie în noua lege a pensiilor? Ce se întâmplă din septembrie 2024 

Recentele schimbări în legislația privind pensiile au stârnit îngrijorare și confuzie printre pensionari, însă fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a venit cu lămuriri esențiale pentru a clarifica aceste aspecte. Iată ce trebuie să știți despre ultimele evoluții și impactul lor asupra pensiilor românilor.

Noi schimbări importante pentru pensionari

Unul dintre aspectele care au generat discuții intense a fost articolul referitor la recalcularea pensiilor, care a ridicat temeri printre pensionari în privința posibilității de a primi o pensie mai mică. Însă Marius Budăi a intervenit, explicând că nu va exista o scădere a pensiilor în România. Mai mult, el a menționat că articolul controversat, Articolul 111, a fost eliminat pentru a preveni orice confuzie cu Articolul 125, alineatul 2.

Marius Budăi, clarificări importante

Fostul ministru al Muncii a subliniat că normele de aplicare a legii pensiilor sunt emise de ministerele competente și prevăd în mod clar ceea ce se va întâmpla în urma recalculării pensiilor. Acest lucru ar trebui să ofere claritate și siguranță pensionarilor, întrucât procesul de recalculare este parte a unui demers mai amplu de transparență decizională.

„În urma recalculării nu scade nicio pensie. Pentru cetăţenii care nu ştiu, normele de acte sunt acele acte emise de ministere în urma aprobării unei legi în Parlament. Sunt acte normative care prevăd, cu exemple clare, ceea ce se va întâmpla și foaia de parcurs următoare în vederea aplicării unei legi.

De menționat este că normele acestea sunt publicate în transparență decizionale. Asta este rolul dezbaterii, transparența decizională. Nu exista niciun risc de scădere a unei pensii, pentru că avem foarte, foarte clar în lege articolul 144, alineatul 6 care ne spune foarte clar că nu, nu va scădea pensia”, a menționat acesta, potrivit  Antena 3 CNN.

Recalcularea pensiilor

Este important de menționat că recalcularea pensiilor este un proces în desfășurare, iar Guvernul își propune ca legea pensiilor să intre în vigoare la timp. Marius Budăi a subliniat că nu există niciun risc de scădere a pensiilor conform Articolului 144, alineatul 6, din legea pensiilor.

Astfel, lămuririle oferite de Marius Budăi vin să ofere claritate și siguranță pensionarilor într-un moment în care schimbările în legislația privind pensiile pot ridica întrebări și neliniști. Eliminarea articolului controversat și asigurarea că recalcularea pensiilor nu va duce la o scădere a acestora sunt aspecte esențiale pentru încrederea și bunăstarea pensionarilor din țara noastră.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: