Redactia.ro
Home » Homepage » Noi scumpiri din cauza războiului din Ucraina. Pentru ce vom scoate mai mulți bani din buzunar

Noi scumpiri din cauza războiului din Ucraina. Pentru ce vom scoate mai mulți bani din buzunar

Noi scumpiri din cauza războiului din Ucraina. Pentru ce vom scoate mai mulți bani din buzunar

Noi scumpiri, din păcate. Iată pentru ce vom plăti mai mulți bani din cauza războiului din Ucraina.

Noi scumpiri din cauza războiului din Ucraina. Pentru ce vom scoate mai mulți bani din buzunar

Războiul din Ucraina scumpește hârtia igienică. Totul se întâmplă după ce Europa si Statele Unite au interzis importarea din Rusia și Bielorusia a mesteacănului, folosit la producerea hârtiei igienice si a parchetului, conform Antena 3 CNN.

Hârtia igienică este primul produs care se află în pericol de a mai fi produs, dar și care ar putea să înregistreze creșteri semnificative de prețuri. Dacă în timpul pandemiei de Coronavirus vorbeam despre întârzierea importurilor de hârtie igienică, acum vorbim despre cantități mult mai mici, importate. De la începutul anului și până în septembrie au fost importate cu 1,4 milioane de tone mai puțin lemn de mesteacăn, a mai relatat aceeași sursă.

Pe de altă parte, principalul producător de hârtie igienică din Finlanda susține că lucrează la o nouă formulă de hârtie igienică. Aceasta va conține mai puțin lemn de mesteacăn, având în vedere că nu se mai fac importuri din Rusia. Există însă și consecințe. Pentru că va fi folosit mai puțin mesteacăn în compoziția hârtiei igienice, ea va fi mult mai subțire și mai puțin fină. Așadar, vom plăti mai mult pentru o hârtie de calitate inferioară, a mai scris Antena 3 CNN.

Hârtie igienică, produsă din zaț de cafea

Hârtia igienică din zaț de cafea ajută la protejarea mediului înconjurător și poate fi o variantă inedită în contextul crizei actuale și a prețurilor tot mai mari la cumpărături. Ideea a fost testată de producătorul german de hârtie igienică Hakle, care s-a îndreptat către deșeurile din producția de cafea, conform evz.ro.

Ideea este cu atât mai utilă cu cât industria alimentară produce cantități enorme de zaț de cafea.

„Obiectivul este de 20-25%” să folosim zațul de cafea, înlocuind celuloza de lemn. Nu sună mult, dar înseamnă că folosim cu un sfert mai puțini copaci”, a declarat directorul de marketing al Hakle, Karen Jung.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: