Redactia.ro
Home » Știri » Noi zile libere pentru o parte dintre angajații la stat. Cine va beneficia de ele

Noi zile libere pentru o parte dintre angajații la stat. Cine va beneficia de ele

zile libere

Contractul colectiv de muncă destinat angajaților Ministerului Afacerilor Interne a fost oficial publicat în Monitorul Oficial miercuri. Acest acord include câteva prevederi notabile, printre care se numără acordarea unei zile libere la aniversare, cu posibilitatea de a o recupera ulterior, și acordarea de zile libere în situații de urgență medicală în familie. Iată detaliile!

Noi zile libere pentru o parte din angajații la stat

Un număr suplimentar de zile libere au fost introduse pentru anumite categorii de angajați din sectorul public. Această măsură vizează în special personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a finalizat cu succes negocierile pentru un nou acord colectiv de muncă.

Între noutățile prevăzute de noul contract colectiv de muncă este inclusă și acordarea unei zile libere la aniversarea angajatului, cu posibilitatea ca aceasta să fie recuperată ulterior.

De asemenea, în cadrul contractului colectiv de muncă se stipulează implicarea reprezentanților sindicatelor din Ministerul Afacerilor Interne în procesul de planificare a orarului de lucru și în evaluarea planului anual de formare profesională a angajaților contractuali.

Ce prevede noul contract colectiv de muncă destinat angajaților MAI

De asemenea, acesta recunoaște dreptul personalului contractual de a beneficia de până la 10 zile lucrătoare libere, care pot fi recuperate ulterior, în cazul unor situații neprevăzute de ordin medical în sfera familială, și de 5 zile lucrătoare libere, în calitate de concediu de îngrijitor, pentru a avea grijă sau oferi sprijin unui membru al familiei sau unei persoane apropiate care locuiește în aceeași locuință cu angajatul contractual.

Dezbaterile dintre conducerea Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanții sindicatelor cu privire la Contractul colectiv de muncă au fost inițiate în luna iulie, iar acordul a fost oficial semnat de ambele părți la data de 19 septembrie 2023.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: