Redactia.ro
Home » Știri » Noile reguli în teatre și săli de spectacole. Actorii nu vor purta măști de protecție

Noile reguli în teatre și săli de spectacole. Actorii nu vor purta măști de protecție

Noile reguli în teatre și săli de spectacole

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a anunțat că actorii nu vor fi nevoiți să poarte mască de protecție, iar adulții nu vor avea voie să însoțească mai mult de doi minori în teatru sau sala de spectacol. Începând de marți, 1 septembrie teatrele și cinematografele se vor deschide.

Noile reguli în teatre și săli de spectacole anunțate de ministrul Culturii.

Potrivit Digi 24, au fost anunțate noile reguli privind deschiderea teatrelor și cinematografelor. Ministrul Culturii a declarat că actorii nu vor purta măști de protecție, oentru că actul artistic ar fi afectat de acest lucru.

Totodată, în sală va fi un scaun liber între spectatori și este posibil să fie situații în care vor fi luate pauze de două scaune între spectatori. Copiii sub 12 ani nu vor sta separați de însoțitori, dar un adult nu poate însoți mai mult de de doi minori. Limita de public este de 50%, chiar dacă sala este mult mai mare.

Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, a spus ministrul Culturii.

Noi măsuri de relaxare de la 1 septembrie

Restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele se vor deschidere începând de astăzi, 1 septembrie, cu condiția de a respecta anumite reguli.

Hotelurile și pensiunile din România își vor deschide restaurantele în interior începând de astăzi, dar cu condiția de a respecta regulile impuse de autorități. Operatorii din domeniul ospitalității trebuie să respecte o serie de măsuri de combatere a răspândirii virusului, în vreme ce clienții se vor supune regulilor.

Reluarea acestor activitaţi este permisă în toate judeţele, unde incidenţa cumulată a cazurilor în 14 zile este de maximum 1,5 cazuri confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 la o mie de locuitori. În situaţia în care în perioada menţionată – de 14 zile – este depăşit acest prag, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pot decide restricţionarea sau închiderea activităţii operatorilor economici sau invers, pot decide deschiderea acestor activităţi„,a declarat Marcel Vela.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini