Redactia.ro
Home » Stil de viață » Noua metodă de escorcherie. O bătrână de 88 de ani a fost păgubită de 4.000 de lei

Noua metodă de escorcherie. O bătrână de 88 de ani a fost păgubită de 4.000 de lei

O bătrână din județul Vaslui a rămas fără 4.000 de lei după ce a fost păcălită de un bărbat. Acesta a folosit o nouă metodă de escrocherie numită „metoda pomana“. Polițiștii l-au reținut pe individ și trag un semnal de alarmă.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani ar fi intrat în casa bunicuței octogenare și, profitând de neatenția acesteia, i-ar fi sustras din portofel suma de 4.000 de lei, potrivit IPJ Buzău.

„Din cercetări s-a stabilit faptul că în ziua de 9 iunie, bănuitul, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Vaslui, sub pretextul de a-i oferi bani de pomană, ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate, i-a înmânat o bancnotă de 200 de lei pentru a o schimba în 2 bancnote de 100 de lei şi profitând de neatenţia acesteia i-ar fi sustras din portofel suma de 4.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

După ce bunicuța s-a dezmeticit și a observat că fusese jefuită, femeia a mers imediat la poliție. Incidentul s-a petrecut pe data de 11 iunie. De atunci, însă, poliția nu a reușit să-i dea de urmă celui în cauză.

Pe data de 15 septembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Galați și Brăila, l-au depistat pe bărbatul bănuit de furt și l-au reținut pentru 24 de ore.

Acesta urmează să treacă prin următoarele etape conform legii. Va fi prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Metoda

În urmă cu câteva luni, o altă metodă de a escroca românii era virală. Aceasta implica mesaje vocale primite pe telefon. Virusul poate fura atât datele, cât și banii din cont.

Acest atac cibernetic cu virus trimis prin SMS a fost primit de la mai multe numere pe care nu le aveau salvate în agendă, prin care erau anunțate să acționeze căsuța vocală. Prin această escrocherie infractorii încearcă să fure date persoanele, spun experții. În primul trimestru al acestui an, numărul atacurilor cibernetice a crescut de aproape cinci ori, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: