Redactia.ro
Home » Știri » Noul contract de muncă va intra în vigoare. Ce prevede acesta

Noul contract de muncă va intra în vigoare. Ce prevede acesta

contarct de munca

Un nou proiect de lege care prevede munca flexibilă a salariaților este pregătit pentru a merge spre promulgarea în Parlament.

Un nou proiect de lege este pregătit pentru a fi promulgat în Parlament

Potrivit EVZ.ro, noul contract de muncă flexibil pentru salariați este pregătit să meargă spre promulgare către Parlament.

Proiectul trebuie semnat între angajat și angajator și trebuie trecut numărul de ore pe care acesta trebuie să le presteze salariatul într-o lună.

De asemenea,angajatorul trebuie să stabilească dacă angajatul lucrează cu normă întreagă sau part-time, iar durata zilnică a timpului de lucru poate fi stabilită tot de către angajator, dar și de angajat.

Mai mult, angajatorul trebuie să contorizeze zilnic orele petrecute la muncă, iar media orelor de lucru nu va trebui să depășească 40 de ore pe săptămână.

În ceea ce privește activitatea salariatului, se va putea desfășura fie de la locul de muncă , fie de acasă, fie dintr-un loc distinct, folosind mijloacele tehnologice de comunicare la distanță.

Salariații trebuie să realizeze un echilibru între viața familială și locul de muncă

Angajatorul trebuie să vină cu mai multe variante în ceea ce privește distribuirea orelor de lucru, prin stabilirea unui program de lucru comprimat, a unei munci în regim de gardă sau de permanență sau prin partajarea locului de muncă.

Relansarea economiei României poate fi făcută doar în condițiile în care vor fi implementate măsuri reale de adaptare şi flexibilizare a pieței muncii, astfel încât în actualul context dominat de efectele pandemiei, salariații să poată să realizeze un echilibru real între viața familială şi locul de muncă”, scrie în expunerea de motive a proiectului de lege.

Munca în regim de gradă și munca în regim de permanență

Munca în regim de gradă se face în ture, iar pe toată durata muncii în regim de gardă salariatul aflându-se la dispoziția angajatorului în orice moment.

Munca în regim de permanență presupune la angajatul nu va părăsi perimetrul locului de muncă timp de două sau trei săptămâni, iar în acest timp angajatorul trebuie să-i asigure cazarea și mâncarea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini