Redactia.ro
Home » Homepage » Noul ministru anunță un deficit de peste două miliarde de lei la Fondul de pensii

Noul ministru anunță un deficit de peste două miliarde de lei la Fondul de pensii

Noul ministru anunță un deficit de peste două miliarde de lei la Fondul de pensii

Deficit de peste două miliarde de lei Fondul de pensii. Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că, în realitate, Fondul de pensii înregistrează un deficit de nu mai puțin de două miliarde de lei.

Noul ministru anunță un deficit de peste două miliarde de lei la Fondul de pensii

Ludovic Orban a transmis joi, că ministrul actual al Finanțelor l-a informay că, în realitate, Fondul de pensii înregistrează un deficit de nu mai puțin de două miliarde de lei.

Suntem foarte îngrijorați privitor la fonsul de pensii. Din discuțiile pe care le-ama vut cu ministrul Finanțelor, în loc de excedent la Fondul de pensii, așa cum a prezentat Guvernul PSD la Legea bugetului de stat. Un excedent, care țin eu bine minte, era de 2.4 miliarde prevăzut. Astăzi ne confruntăm cu un deficit la Fondul de pensii. Gândiți-vă că este un deficit de peste două miliarde, vom avea cu siguranță cât de curând care este deficitul exact„, a anunțat Ludovic Orban.

Informatiile despre deficit au venit de la ministrul Finanțelor

Ludovic Orban a declarat că informațiile despre deficit le-a primit de la ministrul Finanțelor.

Am cerut ministrului Finanțelor să-mi prezinte care este situația la zi și mi-a spus că este de peste două miliarde. A fost un hocus-pocus. Acolo s-au mutat banii dintr-un buzunar al statului în buzunarul Fondului de pensii.. Acolo nu a existat nicio creștere a salariului mediu, care să stea la baza axcestei aparente echilibrări a bugetului. Pur și simplu, în loc să se transfere banii de la bugetul de stat spre bugetul de pensii pentru a acoperi deficitul. Banii au fost mutați print transferul acesta hocus-pocus al contribuțiilor direct la cele două bugete, de pensii și de sănătate„, a declarat Orban.

Acesta a declarat că executivul va curpinde banii necesari pentru a asigura plata pensiilor.

Citeste si:Trei persoane lovite în plin de o mașină într-o stație de tramvai din Craiova

Loading...