Redactia.ro
Home » Sport » Novak Djokovic pregătește noul sezon! Antrenamente în zăpadă!

Novak Djokovic pregătește noul sezon! Antrenamente în zăpadă!

Novak Djokovic, lider ATP, antrenament zapada

Novak Djokovic a încheiat anul 2020 pe prima poziție a clasamentului ATP. Liderul mondial a început deja pregătirile pentru noul sezon cu antrenamente în zăpadă.

Novak Djokovic și-a anunțat prezența la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Sârbul a profitat de zăpadă și a început antrenamentele. Partener i-a fot chiat soția sa, Jelena. Sârbul este pe primul loc în lume de 302 săptămâni. Recordul all-time îi aparține încă lui Roger Federer, care a fost 310 săptămâni în fruntea ierarhiei ATP. Novak Djokovic are în palmares 17 Grand Slam-uri, la trei distanţă de cele 20 ale rivalilor Roger Federer şi Rafael Nadal.

“Pentru mine, tenisul este o datorie”, spunea jucătorul de tenis într-un interviu.

Novak Djokovic, an dificil

Pentru Novak, anul 2020 a fost unul destul de dificil. Atât din cauza pandemiei de coronavirus cât și a criticilor care i s-au adus. Sârbul a organizat în luna iunie un turneu, Adria Tour în Belgrad, Serbia și Zadar, Croația. A vrut să le dea posibilitatea jucătorilor de tenis să reînceapă să joace după ce statuseră izolați din cauza pandemiei de COVID-19. Totul s-a transformat însă într-un dezastru. Măsurile de siguranță nu au fost respectate și mai mulți jucători, familiile acestora sau persoane din staff s-au îmbolnăvit. Chiar și Novak Djokovic și soția sa au avut coronavirus. După această întâmplare au fost foarte multe voci care l-au criticat. Apoi, întâmplarea de la US Open l-a dat peste cap. A fost descalificat, după ce a lovit fără intenție un arbitru cu o minge. Mulți au considerat că măsura a fost prea dură, iar sârbul a trecut cu greu peste această întâmplare. Nici la turneul de Grand Slam de la Roland Garros nu i-a mers foarte bine. A fost învins de Rafael Nadal.

Novak Djokovic, pe primul loc în 2020

În ciuda problemelor pe care le-a avut în 2020, jucătorul de tenis a încheiat anul pe primul loc în clasamentul mondial. Este pentru al 6-lea an când este cel mai bun și și-a egalat idolul, Pete Sampras la capitolul numărului de ani încheiați pe prima poziție.
În anul care tocmai s-a încheiat, Novak Djokovic a câştigat Masters 1000 de la Cincinnati şi Roma, alături de ATP 500 de la Dubai, și titlul în ATP Cup cu echipa Serbiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: