Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu depozitați vinetele în frigider! Chef Joseph Hadad: „Poate că vi se va părea surprinzător”

Nu depozitați vinetele în frigider! Chef Joseph Hadad: „Poate că vi se va părea surprinzător”

Chef Joseph Hadad le atenționează pe gospodine să nu bage vinetele la frigider. Iată motivul!

Chef Joseph Hadad: „Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei”

Chef Joseph Hadad a explicat pe blogul său personal faptul că vinetele nu trebuie băgată la frigider, deoarece sunt extrem de sensibile și le sfătuiește pe gospodine să le păstreze la temperatura camerei:

„Vara este o desfătare pentru iubitorii de vinete. Munți din acestea se înalță pe tarabele din piețe, iar prețurile sunt foarte accesibile. Ca să nu mai spun că fiind sezonul lor aici, vă puteți bucura de legume locale, nu aduse de peste mări și țări.

Salată de vinete românească sau cele inspirate din Orientul Mijlociu, ca babaganous sau moutabal, vinete la grătar, mousaka de vinete, vinete umplute, și lista de rețete continuă. De toate acestea vă puteți bucura în perioada asta și dacă tot vreți să faceți o cură de vinete, sau poate că vă faceți aprovizionarea pentru salata de vinete de la iarnă, ar fi bine și să știți cum să le păstrați pentru a le prelungi durata de viață până ajung să fie gătite, fără a risca să se strice sau deshidrateze.

Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro”

Chef Joseph Hadad: „Și roșiile…”

Chef Joseph Hadad mai explică în aceeași postare de pe blogul său personal faptul că și rușine, care sunt rude apropiate vinetelor ar trebui păstrate tot la temperatura camerei:

„Și poate că vi se va părea surprinzător, dar și roșiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui păstrate tot la temperatura camerei”. 

Chef Joseph Hadad: „Temperatura camerei poate fi înșelătoare”

Chef Joseph Hadad a mai explicat faptul că temperatura camerei poate fi înșelătoare și că trebuie să ne adăpostim legumele într-un loc cat mai răcoros. În cazul în care gospodinele doresc, totuși, să țină vinetele în frigider, să se asigure că nu depășesc trei zile de depozitare:

„Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească 3 zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie.

Însă și temperatura camerei poate fi înșelătoare. Vara, de multe ori bucătăriile ajung să fie foarte încinse, așa că dacă aveți posibilitatea să păstrați vinetele într-un loc mai răcoros și departe de razele directe ale soarelui, atunci aceasta este soluția. O cămară, un dulap sau poate chiar o pivniță, pentru cei care se bucură de așa ceva, sunt locurile ideale”, a mai scris Chef Joseph Hadad pe blogul personal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: