Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu mai face asta înainte de culcare! Îți strici tot somnul și nu te odihnești deloc

Nu mai face asta înainte de culcare! Îți strici tot somnul și nu te odihnești deloc

Este important să avem un somn odihnitor ca să funcționăm bine pe parcursul zilei. Se pare, însă, că anumite obiceiuri de-ale noastre ne afectează semnificativ somnul. Află ce nu trebuie să faci înainte de culcare, astfel încât să ne asigurăm un somn relaxant.

Ce să nu faci înainte de a te pune la somn

Odihna de calitate este esențială pentru a ne menține sănătoși și energici pe parcursul zilei. Însă, uneori, ne putem sabotă singuri somnul prin obiceiurile noastre dinainte de culcare. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le evităm cu orice preț înainte de a ne așeza în pat.

Vezi și: Nu consuma aceste alimente înainte de culcare! Nutriționiștii recomandă să renunțăm COMPLET la ele

Unul dintre cele mai mari greșeli pe care le facem este utilizarea electronicelor înainte de culcare. Ecranele emit lumina albastră, care suprimă secreția de melatonină, hormonul somnului. Medicii susțin că ar trebui să evităm utilizarea telefoanelor mobile, tabletelor și computerelor cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Cofeina, nicotina și alcoolul sunt stimulante puternice, care ne dau energie și combat oboseala. Astfel, consumul acestora înainte de culcare poate afecta semnificativ calitatea somnului, motiv pentru care ar trebui să evităm consumul acestora cu cel puțin câteva ore înainte de culcare. În caz contrar, fie vom adormi greu, fie ne vom trezi pe timpul nopții.

Cina târzie, o problemă pentru somn

Mâncarea înainte de culcare poate fi o idee proastă, deoarece poate provoca indigestie și arsuri la stomac. Ar trebui să încercăm să evităm mâncarea cu cel puțin două ore înainte de culcare și să alegem alimente ușoare, cum ar fi fructele sau legumele, nu carne sau dulciuri.

Exercițiile fizice sunt foarte benefice pentru sănătate, dar nu ar trebui să le facem cu cel puțin trei ore înainte de culcare. Acestea pot crește nivelul de energie și tensiunea arterială, ceea ce poate face mai dificilă relaxarea și adormirea.

Stresul poate fi un factor important în perturbarea somnului. Ar trebui să încercăm să evităm discuțiile sau activitățile stresante cu cel puțin o oră înainte de culcare. Putem încerca tehnici de relaxare, cum ar fi meditația sau respirația profundă, pentru a ne ajuta să ne relaxăm și să ne pregătim pentru somn. Consultă un specialist dacă ai probleme cu somnul, pentru că el sigur știe ce ai de făcut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: