Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu consuma aceste alimente înainte de culcare! Nutriționiștii recomandă să renunțăm COMPLET la ele

Nu consuma aceste alimente înainte de culcare! Nutriționiștii recomandă să renunțăm COMPLET la ele

Fiecare masă a zilei este importantă, dar unele alimente nu sunt deloc bune pentru organism. Din contră, unele mâncăruri sunt de-a dreptul periculoase, mai ales dacă sunt consumate inainte de culcare. Nu vei avea deloc un somn odihnitor și consumul repetat poate duce la boli grave.

Ce să nu mănânci niciodată seara

Este foarte important să ținem cont de ceea ce măncăm și mai ales când mâncăm. Unele alimente sunt de-a dreptul periculoase pentru sănătate, mai ales seara, când trebuie să fim foarte atenți la masa servită, pentru a ne asigura că vom merge la somn relaxați.

Vezi și: Alimente pe care nu ştiai că le poţi congela. Sunt sigure pentru consum și eviți risipa

Există câteva alimente pe care e bine să nu le mănânci înainte de culcare, mai ales dacă știi că ai probleme cu somnul sau alte complicații de sănătate. Printre cele mai periculoase alimente sunt cele foarte condimentate, car pot provoca dureri de stomac peste noapte și o indigestie puternică.

Printre alimentele nerecomandate seara se numără și pastele, un adevărat inamic al siluetei, la care chiar ar trebui să renunțăm complet. Sunt bogate în carbohidrați și, pentru că organismul nu lucrează în timpul somnului, le va depozita sun formă de grăsime. Optează, în schimb, pentru ceva ușor.

„O mică gustare dintr-o proteină (lapte, iaurt, năut) combinată cu un carbohidrat (fructe, pâine integrală, cereale) te poate ajuta să atragi hormonii de somn: serotonina și melatonina”, spune Enright.

Alimente nerecomandate seara

Nutriționiștii nu recomandă nici carnea la cină. Carnea este bogată în proteine, ceea ce dă ceva de “muncă”, organismului. În loc să te odihnești în voie, te vei lovi de câteva treziri, având în vedere că tot corpul se va concentra pe digerarea și prelucrarea cărnii.

Nu este deloc indicată nici ciocolata, având în vedere că are un conținut ridicat de cofeină. Automat vei primi energie și organismul va fi împiedicat să se odihnească așa cum trebuie.

Trebuie să fim atenți și la fructe, pentru că multe dintre ele au o cantitate ridicată de zaharuri și te vor face să te simți foarte balonat.

Atentie mare! Nu merge la culcare pe stomacul gol, pentru că asta scade nivelul de zahăr din sânge și împiedică organismul să se relaxeze. De asemenea, să nu faci sport sau activități fizice solicitante prea târziu, pentru că te vei confrunta cu o mare senzație de foame.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: