Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu spăla niciodată acest aliment înainte de a-l consuma! Recomandarea specialiștilor

Nu spăla niciodată acest aliment înainte de a-l consuma! Recomandarea specialiștilor

alimente

Prepararea oricărei mese cu ingrediente proaspete implică, de obicei, un timp mai mare de curățare, tocare, feliere și clătire, mai ales atunci când vine vorba despre legume. Cu toate acestea, specialiștii spun că un anumit aliment nu trebuie spălat înainte de a fi consumat. 

Bineînțeles, din motive de igienă este de preferat să speli fructele și legumele înainte de a le consuma. Dar înainte de a aduce orice ingrediente la chiuvetă, poate ar trebui să te gândești de două ori. Experții avertizează că există unele legume pe care nu ar trebui să le speli niciodată înainte de a le mânca.

Ai spălat vreodată un fruct sau o legumă după ce l-ai decojit, de teamă că această coajă ar putea afecta alimentul? Se pare că acest lucru poate distruge o bună parte din vitaminele pe care anumite alimente le conțin.

Care este singurul aliment care nu trebuie spălat niciodată

Nu spăla niciodată salata înainte de a o mânca. Este destul de cunoscut faptul că legumele au nevoie de o clătire rapidă înainte de a le toca și a le adăuga în mâncare. Chiar dacă par să fie deja curate. Dar, oricât de fermă ești în privința igienei în bucătărie, orice verdeață care vine preambalată într-un recipient pe care scrie „triplu spălat” nu ar trebui să fie spălată înainte de pregătire, spun experții.

„Să le speli din nou acasă poate crește riscul ca legumele cu frunze verzi să culeagă bacterii din chiuvetă. De pe blaturi, cuțite, strecurători, centrifugatoare pentru salată, boluri sau alte obiecte ori suprafețe din bucătărie”, a declarat Neva Cochran, RDN, dietetician, consultant în comunicarea nutriției și membru al grupului consultativ al Leafy Greens Marketing Agreement.

Beneficiile consumului de salată verde

Salata verde iceberg și salata românească sunt cele mai populare soiuri de salată consumate în întreaga lume. Salata românească este cunoscută și sub denumirea de salată verde și este considerată una dintre cele mai bogate în nutrienți dintre toate tipurile de salată.

În comparație cu valoarea nutrițională a salatei iceberg, salata românească are scoruri foarte mari. Are mai puțin sodiu și zahăr. Salata verde oferă beneficii uimitoare pentru sănătate pentru multe afecțiuni medicale.

Salata verde este o sursă bună de fier și cupru, ceea ce o face potrivită pentru tratarea și prevenirea anemiei. Fiind o sursă bună de calciu, fosfor și vitamina K, protejează și întărește țesutul osos.

Ce măsuri de precauție trebuie să iei

Atenție! Este necesar să ai în vedere anumite măsuri de precauție, chiar dacă nu trebuie să speli salata verde.

Chiar și la verdeața preambalată care este spălată și gata de consum ai nevoie să urmezi câțiva pași înainte de a o pune în mâncare. Ca de obicei, atunci când începi să prepari mâncarea, trebuie să-ți speli mâinile pentru 20 de secunde cu săpun și apă caldă.

De asemenea, e important să cureți și să igienizezi toate suprafețele pe care pui verdeața. Chiuveta din bucătărie poate contamina mâncarea. Ai grijă cum îi faci întreținerea înainte de a o folosi pentru a spăla legumele și fructele în ea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: