Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Nu știi cum să alegi un vin potrivit pentru tine? S-a lansat o platformă dedicată industriei vinului

Nu știi cum să alegi un vin potrivit pentru tine? S-a lansat o platformă dedicată industriei vinului

Marinela Ardelean, binecunoscută publicului ca expert de vin, organizator RO-Wine și autor de cărți despre vin, a lansat duminica, 10 aprilie, primul podcast dedicat acestui tezaur național, în cadrul unei platforme noi dedicate promovării vinului autohton pe toate meridianele lumii – Wines of Romania.

Platforma Wines of Romania va integra toate aspectele legate de industria vinului, oferind un spațiu în care se întâlnesc cereri și oferte de muncă, producători și distribuitori, iubitori de vin și creatorii acestuia. Un spațiu aparte va fi ocupat de știri, analize de piață și reportaje din lumea vinului, menite să redea, cât mai fidel, portretul pieței contemporane.

Podcastul va aduce la microfon jurnaliști, influenceri, producători de vin, oenologi, critici, proprietari de restaurante de top – pe scurt, pe toți cei care își pot pune amprenta asupra felului în care este perceput vinul românesc, atât în țară, cât și în lume.

„Intenția noastră este să dezvoltăm și să consolidăm comunitatea iubitorilor de vin, care pare să se fi concentrat în ultimii ani într-un cerc elitist, departe de adevărata menire a acestui prieten minunat, care ne-a însoțit de-a lungul istoriei. Îmi doresc ca publicul larg să înțeleagă un lucru simplu: vinul este un companion de zi cu zi, este o măsură a civilizației și un compliment adus gastronomiei. Un pahar de vin la prânz sau la cină este la fel de normal ca masa în sine. Voi vorbi cu invitații mei despre toate aspectele legate de aprecierea, degustarea, producerea și chiar vânzarea vinului, inserând în fiecare dintre întâlniri informațiile și anecdotele necesare pentru a înțelege și aprofunda această lume diversă, spectaculoasă și aparent imposibil de cuprins pe de-a întregul”, spune Marinela Ardelean, fondatoare a proiectului Wines of Romania.

Dincolo de nevoia de informație și educație a publicului autohton, platforma winesofromania.com își propune să contribuie la construirea imaginii vinului românesc în afara țării, unde România este încă departe de a avea recunoașterea pe care o merită. Producătorii câștigă numeroase medalii internaționale, dar exporturile – și, implicit, recunoașterea publicului – rămân încă la cote foarte reduse. Wines of Romania va fi prima platformă ce va pune la dispoziție baza de date completă a tuturor producătorilor de vin din țară, o resursă în permanentă actualizare, de care pot beneficia gratuit toți cei interesați de această industrie, de la consumatori obișnuiți la cei care caută oportunități de business.

„Wines of Romania este un one-stop-shop pentru toți cei interesați, în orice fel, de vin, în general, și de vinul românesc, în particular. Vrem ca oricine are vreo întrebare legată de acest domeniu, să găsească aici răspunsul. Am construit o echipă valoroasă, cu experiența și cunoștințele necesare pentru a oferi aceste răspunsuri. În plus, dezvoltăm și o componentă educațională, de cursuri, conferințe, masterclass-uri și evenimente legate de vin, astfel încât oricine își dorește să învețe despre vinul românesc, să o poată face. Practic, este o dezvoltare naturală a primului meu mare proiect, The Wine Book of Romania, ce trece peste toate limitările impuse de spațiul tipărit și se bucură din deplin de avantajele spațiului virtual”, spune Marinela Ardelean.
Primul episod al podcastului poate fi ascultat aici: www.podcast.winesofromania.com

Despre Wines of Romania

Wines of Romania este un univers digital dedicat vinurilor românești, iubitorilor de vin, cumpărătorilor, producătorilor și investitorilor. Platforma WOR își propune sa raspunda atat exigentelor iubitorilor de vin, cat și necesităților producătorilor, venind în întâmpinarea interesului exponențial manifestat de importatori, distribuitori, critici de vin si somelieri.Unul dintre principalele puncte de interes ale platformei o reprezinta spatiul dedicat cramelor romanesti – unde cea mai mare arhivă a producătorilor de vin din România este la un click distanta. Printre noutăți se numără și calendarul evenimentelor din lumea vinului, cererile și ofertele de locuri de muncă din industrie și, nu in ultimul rand, utilizatorii platformei pot accesa un dicționar cu noțiuni din lumea vinului, explicate pe înțelesul tuturor.

Despre Marinela Ardelean

Marinela Ardelean este expert in vinuri si spirtoase, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri, consultant, ambasador al programului national Deschidem Vinul Românesc dezvoltat de Carrefour Romania, public speaker şi autoare a cinci volume dedicate vinurilor românești. Cu mai mult de un deceniu de experiență, şi-a propus să ducă renumele României ca ţară producătoare de vin cât mai departe în lume.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini