Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Nu te așteptai la asta! Un loc unic din Europa se află chiar în România

Nu te așteptai la asta! Un loc unic din Europa se află chiar în România

GALERIE FOTO (2)

Nu te așteptai la asta! Un loc unic din Europa se află chiar în România. Este vorba despre o cascadă cu apă termală care își schimbă mereu culoarea. Cum bine știm, țara noastră are o mulțime de locuri superbe, dar și multe fenomene care uimesc mereu.

Nu te așteptai la asta! Un loc unic din Europa se află chiar în România

Cascada din Topliţa, căci despre ea e vorba, este vestită pentru unicitate la nivel naţional. Cascada cu apă termală de la Topliţa se află pe malul stâng al râului Mureș. Este o minune a naturii: în fiecare anotimp îşi schimbă culoarea, iar cei care ştiu acest lucru vin să o vadă de mai multe ori pe an. Cascada este poate cel mai important obiectiv turistic pentru oraşul Topliţa.

Cascada a fost declarată monument al naturii, arie protejată de interes național și rezervație naturală de tip biologic și peisagistic. Este deosebită atât pe timp de iarnă cât și în anotimpurile călduroase. Se consideră a fi o raritate în România datorită faptului că s-a format în urma depunerilor de travertin precipitate din apa termominerală, bircabonatată și depuse pe afloriment și pe vegetație.

Suprafața totală a rezervației este de 0,5 hectare. Vara, spun vizitatorii, căldura pe care o simți vine chiar de la vaporii de apă, a cărei temperatura atinge chiar și 27 de grade. Frumusețea sa o face unică în România și poate chiar în Europa!

Cascada din Toplița, beneficii

Apa termală se pare că este foarte bogată în calciu. Aspectul deosebit, însă, al Cascadei de la Toplița se datorează culorilor frumoase. Cascada din Topliţa nu este suficient promovată şi, probabil, complet necunoscută, inclusiv în unele regiuni ale ţării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: