Redactia.ro
Home » Știri » Nu trebuie neapărat să bei cafea pentru o zi plină de energie! Care e fructul care aduce și mai multe beneficii

Nu trebuie neapărat să bei cafea pentru o zi plină de energie! Care e fructul care aduce și mai multe beneficii

Românii sunt și ei iubitori de cafea. Dar dacă nu știai, nu trebuie neapărat să bei cafea pentru o zi plină de energie! Care e fructul care aduce aceleași beneficii. Prin conţinutul ridicat de vitamina C şi minerale, mai multă energie decât cafeaua.

Fructul care ne dă mai multă energie decât cafeaua

Dacă ești un băutor de cafea, trebuie să știi că există un fruct care are și mai multe beneficii. Te vei simți și mai plin de energie după ce îl consumi! Un măr oferă mai multă energie decât o cafea?

Consumul unui măr este o opțiune pentru a vă reîmprospăta energia. Și asta pentru că „merele au un conținut ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, motiv pentru care sunt o adevărată sursă de energie”, spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, citat de Antena 3.

Mărul aduce mai multă energie decât cafeaua

Deși unii specialiști spun că mărul aduce maimulte beneficii decât cafeaua, sunt însă şi voci care nu au o părere bună despre mere. Merele au o aciditate atât de mare încât sunt de patru ori mai dăunătoare decât băuturile carbogazoase. Experții spun că, din păcate, merele cresc incidența cariilor și atacă smalțul dentar. Concentraţia mare de zahăr şi nivelul sau ridicat de aciditate transformă acest fruct într-o ameninţare pentru dinţii noştri: la fel de mare precum dulciurile şi băuturile carbogazoase.

Merele strică dantura. Specialiștii confirmă

Recunoscut pentru capacitatea sa de a curăța și de a albi dinții, mărul pare să nu fie pe lista alimentelor benefice danturii. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la King’s College London Dental Institute, care susțin că persoanele care mănâncă mere prezintă sunt expuse riscului de a-și distruge dantura de patru ori mai repede decât dacă ar bea sucuri carbogazoase, scrie Daily Mail.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: