Redactia.ro
Home » Sport » O altă handbalistă testată pozitiv. Laura Moisă, infectată cu COVID-19

O altă handbalistă testată pozitiv. Laura Moisă, infectată cu COVID-19

O altă handbalistă din lotul României, Laura Moisă, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. 

 

Care este starea sportivei

FR Handbal a anunțat că handbalista Laura Moisă a fost testată pozitiv cu noul coronavirus după testarea la sosirea în Danemarca. Jucătoarea de handbal este asimptomatică și a fost izolată în camera de hotel în care a fost cazată.

„După testarea obligatorie efectuată la intrarea în Danemarca, rezultatul testării pentru Laura Moisă a fost Sars-Cov-2 pozitiv RT-PCR. Sportiva nu prezintă simptome, a fost izolată la alt hotel şi urmează să repete testarea astăzi.

În cazul în care rezultatul Laurei va fi cu certitudine negativ sau va fi pozitiv cu un Ct (crossing threshold-ul) mai mare de 30, aceasta se va putea realătura echipei. Dacă testul va fi pozitiv cu Ct”, a fost anunțul făcut de Federația Română de Handbal.

 

Întreaga delgație va efectua un nou test RT-PCR

Denisa Dedu, colega de cameră la EURO a handbalistei, a avut un rezultat negativ. Însă, ea a fost izolată și retestată. Mai mult, întreaga delegație ar urma să efectueze un nou test RT-PCR duminică. Denisa Dedu a rămas izolată la hotel pentru următoarele 24 de ore. Dacă rezultatul va fi unul negativ, handbalista se va putea alătura echipei.

„Denisa Dedu, colega ei de cameră la EURO, a avut rezultat negativ, dar a fost izolată şi ea şi va fi retestată. Totodată, întreaga delegaţie urmează să efectueze un nou test RT-PCR astăzi şi va continua să fie izolată la hotel pentru următoarele 24 de ore.

Denisa Dedu se va putea realătura echipei doar în situaţia în care noua testare va furniza un rezultat RT-PCR negativ. Toată delegaţia României a avut rezultat negativ (RT-PCR) la ultima testare de dinaintea plecării la EURO, condiţie esenţială pentru intrarea în Danemarca.

Suplimentar faţă de protocolul impus de EHF, delegaţia a efectuat periodic, între testările RT-PCR, testări rapide tip Antigen, cu rezultate negative pentru toate persoanele, ultima testare de acest tip având loc în dimineaţa plecării la EURO.”, a anunțat Federația Română de Handbal.

Toată delegația României a avut rezultat negativ la ultima testare de dinaintea plecării la EURO, aceasta fiind o condiție esențială pentru intrarea în Danemarca, scrie hotnews.ro.

În plus, pe lângă  protocolul impus de EHF, delegația a efectuat periodic, între testările RT-PCR, testări rapide de tip Antigen, cu rezultate negative pentru toate persoanele. Ultima testare de acest tip a avut loc chiar în dimineața plecării la Euro.

Mai mult, conform schemei de testare EHF, delegaţia urmează să efectueze mâine o nouă testare RT-PCR, a mai anunţat Federaţia Română de Handbal.

Echipa Națională a României face parte din Grupa D alături de Norvegia, Germania și Polonia, la Campionatul European de handbal feminin -EHF Euro 2020. Partidele României vor avea loc în orașul Kolding.

Și handbalista Cristina Neagu a avut coronavirus, în luna octombrie. Handbalista Cristina Neagu a fost confirmată cu noul coronavirus în luna octombrie, fiind declarată vindecată ulterior.

,,Astăzi s-a terminat perioada de izolare de două săptămâni, testul a ieșit negativ, iar de mâine mă pot întoarce la antrenamente”, a scris handbalista Cristina Neagu pe Facebook, după vindecarea de COVID-19.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: