Redactia.ro
Home » Știri » O angajată MApN a accidentat un biciclist și a fugit. Femeia era în prag de comă alcoolică

O angajată MApN a accidentat un biciclist și a fugit. Femeia era în prag de comă alcoolică

soferita beata volan

Un accident grav a avut loc pe o stradă din Vatra Dornei în cursul zilei de marți, 11 aprilie. Un biciclist a fost accidentat de o mașină, iar femeia care se afla la volan și a provocat incidentul a fugit de la locul faptei înainte ca oamenii legii să-și facă apariția. Ea a fost, totuși, prinsă, iar polițiștii au fost șocați atunci când au văzut ce alcoolemie avea!

Angajata MapN a accidentat un bicilist. Se afla aproape în comă alcoolică

Marţi seară, pe strada Bârnărel din municipiul Vatra Dornei, un bărbat de 65 de ani, care se deplasa pe marginea carosabilului, pe lângă bicicletă, a fost lovit de o maşină condusă de către o femeie în vârstă de 31 de ani, conform presei locale. În urma coliziunii, bărbatul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis. După provocarea accidentului, șoferița s-a făcut nevăzută încercând să scape de pedepsele legii. Ea a fost identificată la câteva sute de metri distanță de locul faptei, iar conform martorilor oculari, dormea cu capul pe volan.

Poliţiştii au testat-o cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat o concentraţie de 1,72 mg/ l alcool pus în aerul expirat. Cu alte cuvinte, funcțiile cognitive ale femeii erau grav afectate de consumul de alcool și cu siguranță și viteza ei de reacție a avut de suferit.

Şoferiţa este militar profesionist, angajată în cadrul unităţii militare din Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa- Năsăud, iar din cauza faptei sale riscă să-și piardă locul de muncă.

În cauză se efectuează cercetări pentru „conducerea unui autovehicul, în stare de ebrietate”, „vătămare corporală” şi „părăsirea locului accidentului”, cercetarile urmând a fi preluate de către procurorii din cadrul Parchetului Militar, se arată în comunicatul Poliției din Vatra Dornei.

Ce prevede Codul Rutier despre consumul de alcool și șofat. Limita legală a alcoolemiei

Conform Codului Rutier din România, limita legală de alcoolemie pentru șoferi este de 0,2 grame de alcool pur în sânge (g/Alc./L) sau de 0,1 mg/litru în aerul expirat. Acest lucru înseamnă că este ilegal pentru orice șofer să conducă sub influența alcoolului într-o concentrație mai mare decât această limită.

În cazul în care poliția oprește un șofer și există suspiciuni că acesta conduce sub influența alcoolului, acesta poate fi supus unui test de alcoolemie, fie prin analiza sângelui, fie prin testarea aerului expirat. În cazul în care șoferul refuză să facă testul, poate fi sancționat și chiar reținut pentru o perioadă de timp.

Încălcarea limitelor de alcoolemie în timpul condusului este considerată o infracțiune și poate duce la amenzi, pierderea permisului de conducere, pedepse cu închisoarea și chiar la accidente grave. De aceea, este important ca toți șoferii să respecte aceste reguli și să nu conducă sub influența alcoolului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: