Redactia.ro
Home » Știri » O asistentă de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași a murit după ce a ieșit din tură. Ce spun reprezentanții spitalului

O asistentă de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași a murit după ce a ieșit din tură. Ce spun reprezentanții spitalului

O asistentă de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași a murit după ce a ieșit din tură. Ce spun reprezentanții spitalului

O asistentă de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași a murit după ce a ieșit din tură. Cauza decesului este stop cardio-respirator.

O asistentă de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași a murit după ce a ieșit din tură

O asistentă în vârstă de 46 de ani de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași a murit după ce a ieșit din tură. Oana Gavril lucra la Clinica de Ortopedie a spitalului ieșean. Duminică, după ce a ieșit din tură, femeia se grăbea să ajungă la cei doi copii ai săi. La ieșirea din spital, femeia a început să se simtă rău, însă a mers mai departe. A urcat în autobuz, iar pe drum femeia a făcut infarct. Chemați la fața locului, echipajele medicale au încercat să o resusciteze minute bune, însă nu s-a mai putut face nimic. Medicii de pe ambulanță au trebuit să confirme decesul .

A făcut stop cardiorespirator, un coleg care era cu ea a apelat 11. Apelul a venit pentru convulsii, iniţial a fost trimis un echipaj cu asistent şi imediat după şi unul cu medic, a fost resuscitată, însă a fost declarat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului,

Declarațiile reprezentanților Spitalului din Iași

Autoritățile au deschis o anchetă după moartea asistentei de 46 de ani. Potrivit reprezentanților spitalului, femeia nu a dat semne că s-ar simți rău. Moartea asistentei a reamintit efectele dramatice ale sindromului burnout, adică epuizarea profesională din toate spitalele din țară.

Sunt colegi care muncesc foarte mult, sectoare unde activitate e intensă. Noi am tras un semnal de alarmă cu privire la bournout. Pe hârtie arăta bine, dar în realitate ştim cu toţii că lucrurile nu sunt aşa roz. În primul rând, este stresul. Stresul prelungit poate duce la epuizare, afecţiuni cardiace, neurologice”, a declarat Liliana Pintilie, Ordinul Asistenţilor Medicali Iaşi.

De asemenea, reprezentanții spitalului au declarat că asistenta nu a fost mai solicitată ca de obicei și că nu există deficit de personal. Rezultatele anchetei vor fi gata în câteva zile.

Citeste si:Un bărbat din Vaslui a murit după ce medicul de pe Ambulanță s-a speriat de doi câini pechinezi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: