Redactia.ro
Home » Știri » O Dacia Spring a luat foc din senin într-o parcare din Tulcea. Mașina s-a făcut scrum

O Dacia Spring a luat foc din senin într-o parcare din Tulcea. Mașina s-a făcut scrum

pompier

Un incident dramatic a avut loc în Tulcea, unde o mașină electrică Dacia Spring s-a aprins spontan și a fost distrusă complet de un incendiu izbucnit la câteva minute după reîncărcarea bateriei. Imaginile impresionante ale incidentului au devenit virale pe rețelele sociale, arătând cum autoturismul ia foc și se transformă rapid într-o minge de flăcări.

Mașina a luat foc din senin

În filmările distribuite online, se poate observa cum inițial începe să iasă fum de sub mașină, în timp ce proprietarul acesteia deschisese toate portierele. Fumul gros devine rapid flăcări care învăluie întreaga caroserie a vehiculului. Intensitatea focului a fost atât de mare încât a afectat și fațada clădirii în fața căreia era parcată mașina.

 

Intervenția promptă a pompierilor a fost esențială pentru a preveni extinderea dezastrului

Conform declarației Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea, la sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta deja în mod generalizat, cu degajări mari de fum. Focul se extinsese și la un spațiu comercial din vecinătate.

„La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum la un autoturism, apucând să se extindă și la un spațiu comercial aflat în vecinătate. Pompierii militari au procedat, de urgență la localizarea incendiului, reușind să lichideze focul în timp util, reducând la minimum pagubele produse spațiului comercial”, a transmis ISU Tulcea.

În ciuda eforturilor pompierilor, mașina a fost complet distrusă de incendiu, așa cum arată imaginile făcute publice ulterior. Înregistrările video și fotografiile arată un autoturism transformat în scrum, alături de fațada clădirii avariate.

Incidentul a ridicat semne de întrebare

Incidentul a ridicat semne de întrebare privind siguranța vehiculelor electrice, mai ales în contextul în care acestea devin din ce în ce mai populare. Deși mașinile electrice sunt promovate ca o alternativă mai ecologică la cele cu combustie internă, evenimente ca acesta subliniază necesitatea unor măsuri riguroase de siguranță și a unor protocoale stricte de reîncărcare și întreținere.

Reacțiile pe rețelele sociale au variat de la simpatie pentru proprietarul mașinii, la îngrijorare cu privire la siguranța vehiculelor electrice. Mulți utilizatori au exprimat surprindere și îngrijorare, întrebându-se dacă este vorba de un defect de fabricație sau de o problemă legată de modul de reîncărcare a bateriei.

Specialiștii în domeniul auto și al siguranței vehiculelor electrice au subliniat că astfel de incidente sunt rare, dar nu imposibile. Deși majoritatea vehiculelor electrice trec prin teste riguroase de siguranță înainte de a fi lansate pe piață, uneori pot apărea defecțiuni neprevăzute. În acest caz, va fi crucială o anchetă amănunțită pentru a determina cauzele exacte ale incendiului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: