Redactia.ro
Home » Știri » O dronă care avea atașat un dispozitiv exploziv, descoperită pe coasta Mării Negre în Bulgaria, în apropiere de Vama Veche

O dronă care avea atașat un dispozitiv exploziv, descoperită pe coasta Mării Negre în Bulgaria, în apropiere de Vama Veche

O dronă care avea atașat un dispozitiv exploziv, descoperită pe coasta Mării Negre în Bulgaria, în apropiere de Vama Veche

O dronă care avea atașat un dispozitiv exploziv, descoperită pe coasta Mării Negre în Bulgaria, în apropiere de Vama Veche. Iată toate detaliile!

O dronă care avea atașat un dispozitiv exploziv, descoperită pe coasta Mării Negre în Bulgaria, în apropiere de Vama Veche

Pe coasta nordică a Mării Negre, în apropierea localității bulgărești Tiulenovo, a fost descoperită o dronă care transporta o bombă, la o distanță relativ mică de Vama Veche. Descoperirea a fost semnalată de un hotelier local și a generat o amplă intervenție a autorităților bulgare.

Hotelierul Radolsav Rusev a alertat autoritățile duminică la ora 21:40, când a observat drona cu bombă pe malul mării. Acesta a evidențiat faptul că dispozitivul părea să fie în continuare periculos, având dispozitive electronice active, și a informat că autoritățile au reacționat cu întârziere la apelul său de urgență.

„Tiulenovo nu este buricul pământului, dar când dronele ruso-ucrainene aterizează pe coasta noastră, lucrurile se schimbă. Această bombă este încă activată, cu niște electronice luminoase. Nu vă mai spun cum au reacționat autoritățile când am sunat la 112″, a scris Rusev pe o rețea de socializare.

„Nouă ore mai târziu, inactivitate totală a instituțiilor. Toată lumea a fost anunțată, dar nimeni nu face nimic”, a declarat jurnaliștilor hotelierul bulgar”

Autoritățile au izolat zona

Drona, care măsura aproximativ 3 metri în anvergură, avea atașată o bombă de dimensiuni reduse, cu o lungime de 50-60 de centimetri. Imaginile publicate de Rusev arată drona căzută între stânci, la malul mării, cu o componentă metalică de culoare albastru-gri care semăna cu o bombă de aviație.

Autoritățile bulgare au izolat zona și au inițiat operațiuni de siguranță pentru dezamorsarea dispozitivului exploziv. Cu toate acestea, Rusev a menționat că a existat o perioadă de inactivitate de nouă ore din partea instituțiilor după ce incidentul a fost raportat.

Incidentul ridică semne de întrebare cu privire la proveniența și scopul dronelor cu explozibil și subliniază necesitatea unei abordări riguroase în gestionarea amenințărilor similare în viitor.

Sursa foto: Facebook / Radolsav Rusev

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: