Redactia.ro
Home » Știri » O femeie a candidat împotriva propriului frate într-o localitate. Cine a câștigat alegerile

O femeie a candidat împotriva propriului frate într-o localitate. Cine a câștigat alegerile

GALERIE FOTO (2)

Alegerile locale din 2020 au luat prin surprindere alegătorii. O femeie din comuna suceveană Ostra a candidat împotriva propriului frate la alegerile locale din 2020. Gabriela Sadoschi a candidat la primăria comunei Ostra din partea Partidului Social Democrat împotriva fratelui său, candidatul PNL Ioan Oroș.

Liberalul, primar în funcție al comunei, a câștigat categoric alegerile pentru un nou mandat în fața principalului contracandidat, sora sa, scrie Monitorul de Suceava.Oroș a obținut 87,58% din voturi, în timp ce sora sa, candidat PSD, a obținut doar 10%.

Telenovelă politică în Ostra

Întreaga situație a devenit o telenovelă politică, care a început la sfârșitul lunii august, potrivit știrileprotv.ro.

Edilul consideră că este o răzbunare din partea partidului pe lista căruia a ajuns edil, dar pe care l-a părăsit  pentru a candida acum din partea formațiunii aflate la guvernare.

Gabriela Sadoschi declară că luptă „împotriva candidatului politic, nu a fratelui său”. „Nu este ceva personal, îmi iubesc fratele la fel de mult, dar vreau să mă implic în politică și știu că pot să o fac”, a afirmat sora primarului, mai scrie sursa citată.

„Sângele apă nu se face”

Edilul a spus despre contracandidata sa că  „va rămâne în istoria comunei ca sora care și-a înjunghiat fratele pe la spate”.

Între cei doi frați este o diferență de vârstă de 10 ani, iar actualul primar vede în candidatura surorii lui o răzbunare din partea PSD. Oroș a devenit primar al comunei Ostra din partea PSD în 2016 cu 93,47% dintre alegătorii comunei.

De menționat este faptul că Ioan Oroș a candidat acum pentru al treilea mandat de primar la Ostra. Primul mandat câștigat de Ooș a fost în 2012, din partea USL(PNL) . Actualul primar a făcut trecerea de la PNL la PSD în 2014, după „Ordonanța Dragnea”, care a permis primarilor să schimbe partidul fără a pierde mandatul, mai scrie sursa citată, Mnitorul de Suceava. Oroș a candidat din partea PSD în 2016 și a obținut și cel mai mare scor din județ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: